Caută
Close this search box.

Ministerul Sănătății a început livrarea noilor doze de vaccin hexavalent

Ministerul Sănătății a început livrarea noilor doze de vaccin hexavalent în țară. Peste 245 de mii de doze de hexavalent vor ajunge în cel mai scurt timp la cabinetele medicilor de familie și la direcțiile județene de sănătate.
Ministerul Sănătății a început repartizarea în teritoriu a 245.498 de doze de vaccin hexavalent. Cantitatea acoperă necesarul de hexavalent pentru următoarea perioadă (cca. 5 luni), iar dozele vor ajunge în toate județele României conform calendarului programat.
Tranșa actuală, de 245.498 de doze, este livrată înainte de termenul contractual stabilit în contractul de achiziție, respectiv lunile iulie și octombrie 2017.
De asemenea, institutia precizeaza că a demarat toate procedurile de achiziție a vaccinului hexavalent pentru următorii patru anii (2018-2022), măsură care va preveni eventualele discontinuități de aprovizionare cu acest tip de vaccin.
Ministerul Sănătății a încheiat, în acest an, un contract pentru furnizarea unei cantități de 630.000 doze vaccin hexavalent. Prima tranșă, de 120.000 de doze și parțial a două tranșă de 44.229 de doze, au fost repartizate în țară în lunile aprilie și mai. După repartizarea dozelor curente, conform contractului de achiziție, urmează ca România să primească o nouă tranșă de vaccin hexavalent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri