Caută
Close this search box.

Monica Niculescu și Hao Ching Chan pierd la 0 finala de dublu la Wimbledon

Din păcate, singura prezență românească într-o finală la acest Wimbledon a avut cea mai grea soartă posibilă pe terenul de tenis: o înfrângere la 0. Mai exact, a fostȘ

Monica Niculescu (România), Hao Ching Chan (Taipei) – Ekaterina Makarova (Rusia), Elena Vesnina (Rusia) 0-6, 0-6

Meciul nu a avut niciun fel de istoric, Niculescu și Chan ajungând de câteva ori la minge de set, ba chiar și de break (în setul doi), dar … numai atât.

Superioritatea rusoaicelor, campioane olimpice la Rio de Janeiro în 2016 și favorite nr.2 la această competiție, a fost una de-a dreptul zdrobitoare, pe care nu am mai văzut-o de mult la o finală de Grand Slam, mai exact din 1988, așadar în urmă cu 29 de ani (exact anul în care se năștea Ekaterina Makarova), când nemțoaica Steffi Graf o surclasa pe Natașa Zvereva (17 ani) din fostul URSS, cu același cumplit 6-0, 6-0.

Nu neapărat ca pe o scuză, trebuie să amintim că, dacă Niculescu și partenera ei au început colaborarea doar anul acesta, rusoaicele joacă împreună de mai bine de 4 ani, având și alte două titluri de Grand Slam cucerite. În același timp, Makarova (a 3-a din lume la dublu și pe locul 40 la simplu) este o jucătoare care o învingea pe Serena Williams în urmă cu câțiva ani, iar în 2015 a fost pe locul 8 în lume WTA, tot la la simplu. Mai mult, Elena Vesnina (30 de ani) este în prezent nr.16 în lume la simplu și nr.4 la dublu, ajungând anul trecut în semifinalele de simplu de a Wimbledon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri