Caută
Close this search box.

Premierul Tudose l-a numit şef la fostul „Doi şi-un sfert” pe directorul pus în funcţie de Cioloş

Premierul Mihai Tudose a semnat decizia de numire în funcţia de director general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI) din cadrul MAI a colonelului Mihai-Cristian Mărculescu.

Colonelul Mărculescu exercita deja atribuţiile de director al DGPI încă din 2016, prin decizia de împuternicire a premierului de atunci, Dacian Cioloş.

Mărculescu a lucrat în DIPI, transformată ulterior în DGPI, potrivit News.ro.

Mihai-Cristian Mărculescu (38 de ani) a avut în ultimii 15 ani, din 26 iulie 2001, funcţii de execuţie, dar şi de conducere în cadrul DIPI.

În 2001, Mărculescu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Arma Informaţii. Şeful DIPI are o diplomă de master, după ce a făcut un curs post-universitar de doi ani (2002-2004) la Universitatea „Politehnica”, Bucureşti, Departamentul Management, specializarea „Managementul Calităţii”.

În 2006, el a absolvit un curs la Scuola Polizia Tributaria, Gurdia di Finanza Lido di Ostia, Roma, Italia, specializarea „Prevenirea şi combaterea spălării banilor”, potrivit adevarul.ro. Mihai-Cristian Mărculescu a terminat în 1997 Liceul Teoretic „Ing. Anghel Saligny”, profil real, Cernavodă (Constanţa).

Eugen Orlando Teodorovici a primit calitatea de consilier onorific al prim-ministrului Tudose, iar Şerban-Constantin Valeca a devenit consilier onorific pe probleme nucleare al premierului. Activitatea acestora este neremunerată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri