Caută
Close this search box.

Premierul Tudose renunţă, pentru moment, la impozitul pe gospodărie

Prim-ministrul Mihai Tudose a afirmat că Guvernul renunţă la intenţia introducerii imediate a impozitului pe gospodărie. Nu a dat, însă, un termen clar.

”Nu este momentul acum, nu suntem pregătiţi. Va trebui să lucrăm foarte bine la implementarea acestui tip de impozitare atât din punct de vedere al structurii statului, pentru că este vorba şi de o componentă tehnică, cât şi o componentă umană. E vorba despre acei consultanţi fiscali plătiţi de stat şi care îi ajută pe cetăţeni. E foarte greu să presupunem noi acum că toată populaţia României ştie să completeze formularele, cum se fac deducerile în acest sistem, dar voi fi acei consultanţi fiscali care asta vor face”, a spus Mihai Tudose.

”Impozitul pe gospodărie nu era neapărat făcut să aducă mai mulţi bani la buget. Era făcut să uşureze povara fiscală pe cetăţean. Era mai bine pentru el să-şi poată deduce anumite cheltuieli pentru care astăzi nu-i dă nimeni factură, nu-i dă nimeni chitanţă sau bon. E la mica înţelegere, iar el plăteşte oricum”, a declarat Mihai Tudose, potrivit News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri