Caută
Close this search box.

Presa engleză dezgroapă scandalul din Fed Cup înaintea meciului Simonei Halep cu Konta

Deşi partida disputată astăzi între Simona Halep, locul 2 WTA, şi jucătoarea britanică Johanna Konta, locul 7 WTA, are o miză enormă, presa străină este preocupată de meciul de Fed Cup din primăvară, când Johanna Konta a izbucnit în lacrimi, acuzându-l pe Ilie Năstase că a jignit-o.

Simona Halep se află la un pas de a deveni lider mondial în clasamentul WTA. Victoria în meciul din această seară o poate propulsa pe Halep pe locul 1, devenind astfel cea mai bună tenismenă din lume, în vreme ce jucătoarea din Marea Britanie este prima care ajunge, după 33 de ani, în sferturile de finală al turneului de Mare Şlem de la Wimbledon.

Telegraph.co.uk, metro.co.uk, dailystar.co.uk, news.sky.com sau espn.com sunt doar câteva dintre publicaţiile străine care au revenit asupra episodului care a avut loc în Constanţa, potrivit gandul.info.

„Cele două au o istorie aparte. Ceea ce s-a întâmplat la Fed Cup, când Konta a izbucnit în plâns, rămâne memorabil. Mai întâi un Ilie Năstase cu gura mare a avut o tiradă la adresa lui Anne Keothavong (n.r. căpitanul nejucător al Marii Britanii) şi a lui Konta în timpul confruntării cu Sorana Cîrstea. Apoi publicul român a avut reacţii care au făcut-o pe Johanna să plângă şi să se retragă la vestiare”, scrie irishtimes.com.

Halep are o atitudine dezinteresată pe marginea acestui subiect, lucru care reiese dintr-un interviu acordat luni, după victoria cu Azarenka:

„Halep, care a făcut parte din echipa lui Năstase în Fed Cup, nu a vrut să îşi amintească de acel episod, refuzând să comenteze prea mult pe marginea lui. Şi Konta a evitat subiectul, însă limbajul româncei a denotat o atitudine de tipul <<puiule, nu îmi pasă>>”.

În acelaşi context, Konta a declarat că ceea ce s-a întâmplat în Constanţa este de domeniul trecutului. „Ce s-a întâmplat în Fed Cup e de domeniul trecutului şi nu ar trebui să mai discutăm despre acel subiect. Halep nu are de unde să ştie cum m-am simţit eu în acele momente”.

De asemenea, Simona Halep a ţinut să precizeze că nu îşi face griji că publicul britanic va fi împotriva ei după evenimentele de la Fed Cup: „N-am mai vorbit cu Johanna după incidentele de la Fed Cup. Pentru mine publicul de la Constanţa a fost fair-play. Ea ştie mai bine cum s-a simţit. Până la urmă totul rămâne în trecut. Nu-mi fac probleme că publicul britanic va fi împotriva mea”.

Meciul dintre Simona Halep şi Johanna Konta de la Wimbledon va avea loc marţi, în jurul orei 18.10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri