Caută
Close this search box.

Primarul New Yorkului vine la Hamburg pentru a manifesta în marja G20

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a plecat joi spre Hamburg, cu intenția, printre altele, de a participa sâmbătă la o manifestație în marja summitului G20, transmite AFP.

Primarul democrat, unul dintre cei mai importanți primari americani în opoziție cu politicile președintelui Donald Trump în privința mediului și a imigrației, și-a anunțat plecarea într-un comunicat, fără a furniza programul exact.

Comunicatul indică doar că el „va participa la mai multe evenimente din jurul G20, inclusiv la adunarea „Hamburg Zeigt Haltung”, de sâmbătă”.

Această manifestație este organizată la inițiativa unor personalități locale în scopul susținerii toleranței, egalității de gen, libertății presei și al denunțării naționalismului.

Contrar manierei sale obișnuite, primarul a anunțat această deplasare în ultimul moment, remarcă AFP. Bill de Blasio se va întoarce la New York duminică seara, potrivit comunicatului, transmite Agerpres.

Summitul de la Hamburg, primul de acest tip pentru Donald Trump, se anunță a fi unul tensionat, mai notează agenția menționată. Joi seara, în ajunul reuniunii, s-au înregistrat ciocniri între mai multe mii de manifestanți anti-G20 și poliție, soldate cu 76 de răniți ușor în rândul forțelor de ordine.

Foto: Bill De Blasio/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri