Caută
Close this search box.

S-a activat planul roșu de intervenții după un apel la 112 privind un avion prăbușit în zona localității Prisecani, Iași

La nivelul județului Iași a fost activat, joi seara, planul roșu de intervenție în urma unui apel primit la 112 de la cetățean care a semnalat că a văzut un avion cu flăcări la motoare care s-ar fi putut prăbuși în zona localităților Prisecani și Osoi, mai multe echipaje de intervenție fiind trimise acolo. La trei ore de la primirea apelului prin Sistemul Unic de Urgență 112 și de la declanșarea codului roșu de intervenție, reprezentanții ISU și ai celelorlalte forțe de intervenție au decis își retragă echipajele în dispozitiv.

La trei ore de la primirea apelului prin Sistemul Unic de Urgență 112 și de la declanșarea codului roșu de intervenție, reprezentanții ISU și ai celelorlalte forțe de intervenție au decis își retragă echipajele în dispozitiv.

„Începând cu ora 1,52 încetează aplicarea planului roșu. Forțele se retrag. Nu s-a confirmat informația primită la serviciul 112 în legătură cu prăbușirea avionului. Instituțiile cu atribuții în controlul zborurilor nu au semnalat dispariția vreunui aparat de zbor”, a declarat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iași.

Coordonatorul SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a declarat că alte două persoane din localități diferite susțin că au văzut avionul care a fost semnalat printr-un apel la 112 că „a intrat în picaj” de către un bărbat din comuna Prisecani.

„Am vorbit cu apelantul principal, și cu alți oameni care confirmă că au văzut același lucru. Am făcut verificări la pas. Acum ne deplasăm între Măcărăști și Grozești. Mai avem o micuță zonă în care vom intra în curând. Suntem pe frontieră. La câțiva metri e Prutul. Am încercat să dăm și de autoritățile din Republica Moldova. Doctorul Arafat a vorbit cu autoritatea aeronautică din Republica Moldova, dar se infirmă, nu au moldovenii nicio pierdere. Sperăm să nu fie niciun accident”, a afirmat Diana Cimpoeșu, citat de Agerpres.

Una dintre persoanele care susțin că au văzut un avion cu probleme este dintr-o altă localitate, Costuleni, iar la Măcărăști este o a doua persoană care ar fi relatat o variantă similară.

„Primarul din Măcărăști ne-a spus că mai este cineva, un tânăr din Măcărăști. Ceva a fost sigur. Probabil a fost o aeronavă care a avut dificultăți în abordarea rutei unui avion obișnuit, care probabil că a aterizat între timp. Probabil că a zburat mai jos, a fost mai zgomotos. Noi așa credem, dar continuăm căutările. E vânt. Condițiile nu sunt grozave de zbor. Noi oricum vom căuta”, a mai declarat Diana Cimpoeșu.

Bărbatul care a sunat la 112 este din localitatea Prisecani și a povestit autorităților că a văzut „ceva alb ieșind spre coada unui avion mare care zbura peste deal, spre localitățile Costuleni — Osoi”, după care „avionul mare a intrat în picaj”.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat vineri că din informațiile primite de la Romatsa nu este nimic confirmat până la acest moment privind posibila prăbușire a unui avion în județul Iași.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri