Caută
Close this search box.

Scandal în BOR: A renunţat la haina preoţească, dar oficiază cununii în sutană pentru colegii poliţişti

Biserica este implicată într-un nou scandal. Cine este, de fapt, preotul care a oficiat o slujbă de cununie în Cluj, pentru doi miri poliţişti.

Fostul preot devenit poliţist în Alba, Augustin Căpâlnaş, care a condus ani de zile maşina Mitropolitului Andrei Andreicut, deşi nu avea permis, se află în centrul unui nou scandal.

S-a retras din preoţie, dar acum a îmbrăcat iar sutana şi a oficiat o cununie religioasă în aer liber, la un restaurant de lux din Cluj.

Câteva fotografii suprinse sâmbătă în curtea unui restaurant de lux din Cluj i-au revoltat pe Înalţii prelaţi. În ele apare fostul preot Augustin Căpâlnaş, care oficiază o slujbă de cununie în curtea interioară a restaurantului, şi nu în biserică, aşa cum cer canoanele. Ba chiar bărbatul, spun cei de la Mitropolie, nici nu avea dreptul să slujească.

„Nu este membru al Arhiepiscopiei Clujului, acesta renunţând de bunăvoie la slujirea preoţească în favoarea unei cariere în Poliţia Romană. Augustin Căpâlnaş nu a avut binecuvântarea ÎPS Andrei de a săvârşi în aer liber taina Sfintei Cununii. „, explică Bogdan Ivanov, purtător de cuvânt al Mitropoliei Cluj.

„El nu are dreptul să slujească pe teritoriul arhiepiscopiei noastre. Nici în Cluj, nici în alte judeţe care intră în aria de jurisdicţie a arhiepiscopiei noastre. Din punctul nostru de vedere, el nu este preot, a ieşit din preoţie, a renunţat la slujire şi nu se mai pune problema revenirii lui în preoţie. El poate fi sancţionat de eparhia de pe raza căreia a ieşit din preoţie.”

Căpâlnaş a fost chemat la discuţii cu ÎPS Andrei Andreicut, potrivit protv.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri