Caută
Close this search box.

Scandal de proporţii. Reţea mafiotă care a înşelat sute de mămici

Mii de baxuri plătite în avans şi nelivrate, sute de cliente păgubite.

Pe Facebook a luat naştere o reţea mafiotă care a înşelat sute de mămici. Orbite de preţurile şoc la care se vindeau scutece de bebeluşi, şerveţele umede şi lapte-praf, clientele au dat sume mari în avans, începând cu ianuarie 2017, iar multe dintre ele nu au primit baxurile cu pampers nici până în prezent.

Trebuie menţionat faptul că pe facebook aparent totul e bine organizat în privinţa vânzărilor, adică grupuri de vânzări cu persoane care primesc recomandări de la cliente şi grupuri de ”ţepare”, în care persoanele care nu livrează marfa conform descrierii sau nu livrează deloc, precum şi clienţii care fac necazuri sunt puşi la ”zidul ruşinii”.

Cu toate aceste precauţii, reţeaua care a dat ultima lovitură s-a strecurat astfel încât a ajuns să ţepuiască sute de persoane, suma totală ridicându-se spectaculos la zeci de mii de lei (sute de milioane de lei vechi).

Oferte de megabaxuri de scutece 3 + 1 gratis, 3 + 5 pachete de şerveţele gratis sau 5 + 2 gratis la cutii cu lapte praf, 20 de pachete de şerveţele cu un preţ la aproape un sfert decât în magazin au determinat sute de mămici din ţară, dar şi din Galaţi să intre în această reţea, unele în calitate de cumpărători, altele chiar de revânzători, căci e greu de crezut că o comandă de 10 astfel de oferte e dedicată doar pentru copiii proprii.

Mai mult de atât, dacă îniţial era promis un termen de livrare de 25 de zile, iată că în prezent comenzile plasate în ianuarie şi februarie încă nu au fost onorate, potrivit monitoruldegalati.ro.

La mai bine de şase luni de când şi-au plătit produsele, dar nu au primit marfa comandată, clientele credule încă mai aşteaptă răbdătoare crezând minciuni precum iarna nu se transportă scutece pentru că ele conţin o substanţă care îngheaţă şi îşi pierd proprietăţile, iar de cum a trecut iarna, printre motivele invocate se regăsesc cele legate de transport blocat în vamă sau furnizorul întârzie să livreze din varii motive.

O parte dintre cliente totuşi au început presiunile asupra celor care vând (sunt cliente care au achitat şi câte 4 – 5.000 lei în avans fără să primească produsele) şi s-au făcut liste de livrare în regim de urgenţă care conţin sute de nume cu promisiunea că marfa va fi livrată, dar deocamdată nimeni nu a primit nimic.

Cantităţile care reies din aceste liste însumează mii de baxuri de scutece ce aşteaptă să fie livrate de luni de zile şi, ţinînd cont că sumele pornesc de la 200-300 de lei, totalul banilor încasaţi doar pe listele aferente comenzilor din lunile ianuarie şi februarie se ridică cu mult peste 50.000 lei. Sumele încasate pe marfa nelivrată în ultima jumătate de an sunt probabil mult mai mari.

Solicitările de returnare a banilor rămân deocamdată fără răspuns.

Puteţi semna petiţia AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri