Caută
Close this search box.

Șeful ANAF: controlul antifraudă de la Rise Project, făcut după o sesizare

Șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) susține că inspecția desfășurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), după o sesizare depusă la sediul DGAF București.

„Din primele informatii puse la dispoziție de conducerea DGAF rezultă că inspecția desfășurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către DGAF. Această analiză de risc a fost făcută ca urmare a unei sesizări depuse la sediul DGAF București. Precizăm că în fiecare zi DGAF desfășoară sute de controale, bazate pe analize interne minuțioase, care nu au legătura cu conținutul editorial al unor publicații”, a precizat președintele ANAF, Bogdan Stan, potrivit unei informări citate de Agerpres.

Potrivit sursei citate, președintele ANAF va face vineri declarații de presă, la sediul Guvernului, după întâlnirea cu premierul Mihai Tudose, programată la ora 9:30.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut joi ministrului Finanțelor Publice și șefului ANAF explicații publice referitoare la prezența inspectorilor ANAF în redacția Rise Project, adăugând că nu are nicio implicare în această acțiune.

„Am aflat din presă că inspectori ai ANAF au descins în redacția Rise Project. Întrucât, de ceva vreme, Rise Project publică subiecte legate de persoana mea, vreau să fac următoarele declarații: nu am nicio implicare în prezența unor inspectori ANAF în redacția Rise Project, sunt indignat de ceea ce se întâmplă, am sentimentul că se încearcă compromiterea mea, faptul că o instituție de presă scrie despre un om politic nu trebuie să aibă nicio legătură cu implicarea instituțiilor statului în viața acelei instituții de presă”, se arată într-un comunicat trimis de președintele PSD.

În același context, ActiveWatch a condamnat „acțiunea de intimidare” desfășurată de ANAF în redacția RISE Project și consideră că aceasta are legătură directă cu investigațiile recente care îl vizează pe președintele PSD, Liviu Dragnea.

Risa anunța că va publica joi o nouă anchetă privind „acapararea de către puterea politică” a unuia dintre serviciile de informații din România, ceea ce a și făcut aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri