Senatul Statelor Unite a votat la limită marți deschiderea dezbaterii asupra abrogării Obamacare, începând câteva zile de discuții în camera superioară a Congresului privind o problemă ce împarte majoritatea republicană de mai multe luni de zile, informează AFP.

Aceasta este o primă victorie pentru președintele Donald Trump, care i-a chemat pe senatorii din tabăra sa să renunțe la pozițiile divergente și să meargă înainte asupra acestei reforme împotmolite de luni de zile.

Senatorii, printre care John McCain, care suferă de cancer la creier, au votat în cele din urmă cu 50 de voturi contra 50, votul decisiv al 51-lea aparținându-i vicepreședintelui Mike Pence, așa cum îi permite Constituția în caz de egalitate.

Președintele american Donald Trump a calificat drept un „mare pas” votul de marți din Senatul Statelor Unite pentru a deschide dezbaterea asupra abrogării Obamacare, o problemă ce divizează majoritatea republicană de luni de zile, arată Agerpres.

„A fost un mare pas”, a declarat președintele american, care critică de mai multe săptămâni incapacitatea majorității sale de a-și respecta promisiunea și înlocui reforma sistemului de asigurări de sănătate instituită de fostul președinte Barack Obama.

 

158 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here