Din 30 iulie, ștampilarea contractelor cu autoritățile nu va mai fi obligatorie pentru firme și PFA-uri.

Aplicarea ștampilei pe contractele depuse, emise sau încheiate în relația firmelor și persoanelor fizice autorizate (PFA) cu instituțiile și autoritățile statului nu va mai fi necesară începând din penultima zi a lunii iulie 2017, conform unui act normativ recent publicat în Monitorul Oficial. În acest moment, legislația nu exceptează în mod expres firmele și PFA-urile de la ștampilarea contractelor.

Măsura este inclusă în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 49/2017, ce a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 507 din 30 iunie 2017 și se va aplica de la data de la 30 iulie 2017, potrivit avocatnet.ro.

Concret, Executivul a stabilit că nici persoanele fizice, nici persoanele juridice de drept privat și entitățile fără personalitate juridică nu vor mai fi obligate, începând cu data de 30 iulie 2017, să ștampileze contractele depuse, emise sau încheiate în relația cu instituțiile sau autoritățile publice.

„Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum și entitățile fără personalitate juridică nu au obligația de a aplica ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituțiile sau autoritățile publice ori emise sau încheiate în relația cu instituțiile sau autoritățile publice”, prevede ordonanța publicată vineri în Monitor.

Guvernul Tudose a decis ca solicitarea ștampilării declarațiilor, cererilor, contractelor sau altor documente ori înscrisuri de către o persoană din cadrul instituțiilor sau autorităților publice să fie considerată abatere disciplinară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here