Caută
Close this search box.

Trei soldaţi americani, doborâți de canicula din România

Trei soldaţi americani, prezenţi în România pentru a participa la exerciţiul multinaţional Saber Guardian, au ajuns la Spitalul Râmnicu Vâlcea, acuzând probleme medicale din cauza caniculei. Doi dintre ei au fost transferaţi la Sibiu, iar cel de-al treilea la Bucureşti.

Managerul Spitalului Judeţean Râmnicu Vâlcea, medicul Dan Ponoran, a declarat că din cauza căldurii sufocante, dar şi a echipamentului militar foarte greu pe care îl poartă, cei trei soldaţi au avut nevoie, marţi seara, de îngrijiri medicale.

Potrivit medicilor, pacienţii erau deshidrataţi, aveau stări de vomă şi acuzau dureri de cap, iar unul dintre ei a leşinat, informează Mediafax.

Doctorul Ponoran a spus că pentru unul dintre soldaţi a fost nevoie de analize computer tomograf, din acest motiv luându-se decizia ca cei trei să fie transferaţi la alte unităţi medicale.

El a adăugat că reprezentanţii Armatei SUA au inspectat spitalul anterior, declarându-se mulţumiţi de condiţiile găsite aici.

„La noi au venit trei militari, toţi având probleme medicale din cauza caniculei. Unui era cu hipoglicemie. Am decis să fie transferaţi la spitale din Sibiu şi Bucureşti pentru controale amănunţite. A fost nevoie şi de un tomograf. Ei au venit la noi acum două săptămâni să vadă condiţiile de aici şi au fost mulţumiţi”, a declarat medicul Dan Ponoran.

În judeţul Vâlcea, sunt peste 2.500 de militari NATO care participă la exerciţiul multinaţional Saber Guardian 17, găzduit de România. Este organizat un exerciţiu amplu de traversarea a râului Olt pe un pod plutitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri