Premierul Mihai Tudose i-a dat un ultimatum ministrului Florian Bodog, în deschiderea şedinţei de Guvern, după postarea Magdei Vasiliu. Prezentatoarea TV a dezvăluit cât de bine se ocupă medicii italieni de băieţelul său, recent diagnosticat cu cancer, dar şi câte piedici îi pune sistemul din România în efectuarea tratamentului.

„E public un caz care, în fapt, nu face altceva decât să atragă atenţia asupra birocraţiei, care a ajuns la cote extreme în cadrul sau şi în cadrul Ministerului Sănătăţii. Mai ales cei care se lovesc de această birocraţie sunt oameni bolnavi. Patru sute de mii de hârtii care trebuie plimbate de la medicul de familie la medicul specialist, care trebuie să-i dea scrisoare medicală, care trebuie să-i dea reţetă nu ştiu cine, care să se ducă după aia la farmacie… dacă nu le are pe toate, să se întoarcă săreia ciclul. Nu sunt sportivi de performanţă, cei aflaţi în situaţia aceasta.

Vă rog frumos, cât de curând, hai să spunem două săptămâni, şi un proiect pe care să îl prezentaţi, închegat, de reducere a birocraţiei în acest sens. Nu se poate ca cineva, care este la tratament în străinătate, să fie nevoit să vină în ţară ca să demonstreze dincolo că e blonav sau ceva de genul acesta. Este tot caz medical, cred. Ce se întâmplă acum în anumite zone ale Ministerului Sănătăţii ar putea să facă obiectul unei structuri din Ministerul Sănătăţii – psihiatrie, chestii de genul ăsta”, i-a transmis, joi, premierul Mihai Tudose ministrului Sănătăţii, Florian Bodog.

La intervenţia lui Bodog, care a anunţat că luase de dimineaţă „legătura cu mama copilului în această dimineaţă, situaţia este rezolvată şi, împreună cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări, vom lua măsuri să nu se mai întâmple astfel de lucruri”, şeful Guvernului nu s-a arătat mulţumit, potrivit digi24.ro. „Domnule ministru, haideţi să nu luăm cazuri punctuale, haideţi să rezolvăm sistemul”, a fost replica lui Tudose.

122 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here