Caută
Close this search box.

Un nou concurs national pentru valorificarea vocilor de opera

2017 este anul cu prima editie a Concursului National „Opera Start” din Busteni care se desfasoara in perioada 18-21 august si este dedicata tinerilor, cu varste intre 20 si 32 de ani, pentru a sustine arii de opera in acest context competitional.

Cele trei etape – primele doua eliminatorii – pretind pentru candidatii pretendenti arii de opera din secolul XVIII, XIX ,XX la alegere, perioade  care dovedesc calitati si cunostinte stilistice in afara unui glas bine lucrat si controlat fizic si emotional. O arie din creatia  romaneasca este impusa in etapa a treia pentru a se dovedi intelegera muzicala, dictie si esenta muzicala in limba noastra materna si pentru promovarea unor valori – din pacate – putin promovate si sustinute.

Regulamentul se gaseste pe site-ul https://www.dropbox.com. Premiile sunt un start in carierele artistice ale tinerilor interpreti (premiul I inseamna un rol in cadreul stagiunii urmatoare la Opera din Cluj-Napoca si 2000 Ron, premiul II este o colaborare cu Filarmonica Bacau plus 2000 Ron, premiul III este un Concert alaturi de Filarmonica Dinu Lipatti din Satu Mare plus alte premii speciale) si o testare in fata unui juriu international si a publicului ce are intrare libera la fiecare etapa.

Dorim succes tinerilor interpreti, cu siguranta o adevara incantare pentru auditori si o valorificare cat mai obiectiva a membrilor juriului in aceasta atmosfera de cant,de inspiratie artistica si de placere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri