Caută
Close this search box.

Un român rănit ușor, victimă a accidentului feroviar din Barcelona

Un cetățean român se află printre victimele accidentului feroviar care a avut loc vineri dimineață la Barcelona și este internat într-un spital din orașul spaniol cu răni ușoare.

„Până în prezent, autoritățile locale au confirmat existența unui cetățean român printre victimele accidentului. Acesta se află internat într-o unitate spitalicească din Barcelona, prezentând răni ușoare”, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), citat de Agerpres.

Potrivit ‘El Mundo’, trenul implicat în accident plecase din localitatea San Vicente Calders (Tarragona), iar la ora locală 7,05 s-a izbit de un tampon feroviar amplasat la un capăt de linie din gara Francia, potrivit primelor estimări.

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează în continuare cazul și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări, mai arată MAE. Cel puțin 48 de persoane au fost rănite, cinci dintre ele grav, în accidentul în care a fost implicat un tren de navetiști în Barcelona, a informat vineri serviciul de urgență catalan. Accidentul s-a produs în momentul în care trenul intra în gara Francia, din centrul Barcelonei.

Oficiul Consular a contactat unitatea spitalicească pentru a obține informații cu privire la situația acestuia, menționează sursa citată.

MAE precizează faptul că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona — (0034) 934181535 , (0034) 934344223 sau (0034) 934340220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgență al oficiului consular: (0034) 661547853.

Sursa foto: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri