Un palestinian în vârstă de 27 de ani care solicitase azil în Austria a fost condamnat luni la închisoare pe viață pentru terorism, relatează AFP.

În conformitate cu legislația austriacă, identitatea bărbatului nu a fost dezvăluită. Din rechizitoriu, se știe despre el că s-a născut în 1990, iar la vârsta de 14 ani a fost arestat în Gaza și închis timp de nouă ani pentru violențe împotriva armatei israeliene, arată Agerpres.

Sosit în Austria în 2016, palestinianul a fost arestat într-un cămin pentru solicitanți de azil, fiind suspectat de apartenență la organizația teroristă Hamas. În Austria, el a păstrat legătura cu alți doi bărbați din teritoriile palestiniene, cărora le-a ordonat să comită un atentat în Israel. Cei doi au fost arestați la sfârșitul lui iunie de autoritățile israeliene și astfel s-a ajuns la cel care îi comanda.

Pe telefonul mobil al palestinianului condamnat de justiția austriacă s-au găsit mesaje prin Whatsapp și Facebook care dovedesc pregătirea unui atentat, folosindu-se cuvinte de cod, cum ar fi „mere” în loc de „bombe”, au arătat procurorii.

Până la sentința de închisoare pe viață pentru infracțiuni cu caracter terorist, participare la o organizație teroristă și instrucțiuni în vederea comiterii de crime, palestinianul a negat că ar fi membru al Hamas și a susținut că telefonul i-a fost piratat. El a făcut apel împotriva condamnării, care nu este definitivă.

136 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here