Guvernul Tudose a amânat joi din nou intrarea în vigoare Legii privind procedura insolvenței persoanelor fizice, pentru pregătirea riguroasă a mecanismului de aplicare.

Potrivit oficialilor de la palatul Victoria Legea va avea un nou termen de prorogare, termenul de intrare în vigoare fiind prelungit cu cinci luni, de la 1 august 2017 la 1 ianuarie 2018, potrivit ordonanței.

„Decizia a fost luată de Executiv având în vedere complexitatea domeniului reglementat prin această lege, precum și punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii în care semnalează faptul că este nevoie de pregătirea riguroasă a capacității administrative a instanțelor chemate să aplice procedurile insolvenței persoanelor fizice”, precizează Executivul.

În comunicatul Guvernului se arată că în adresa CSM se menționează și faptul că legislația recent adoptată privind darea în plată oferă soluții alternative pentru ipotezele în care dezechilibre contractuale au dus la pierderea utilității contractului pentru una din părți.

„Prin urmare, prelungirea termenului de aplicare a Legii privind procedura insolvenței persoanelor fizice are scopul să asigure timpul necesar pentru pregătirea personalului responsabil”, potrivit aceluiași comunicat.

Legea insolvenței persoanelor fizice a fost adoptată în Parlament în data de 20 mai 2015. Aplicarea acestei legi a mai fost amânată cu un an, respectiv până în decembrie 2016, iar ulterior cu încă șapte luni, pentru 1 august 2017.

79 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =