Caută
Close this search box.

Wimbledon încins: Simona Halep merge spectaculos în optimi unde va juca luni cu Azarenka

Meci extraordinar Simona Halep – Shuai Peng (37 WTA). Este prima întâlnire dintre cele două jucătoare, chiar în acest tur III la Wimbledon.

Simona Halep – Shuai Peng 6-4, 7-6 (7)

Meciu Halep – Peng începe liniștit, cu 1-1. Urmează 2-1 pentru Shuai Peng, ceea ce arată că jucătoarea din China nu este dispusă să își ”vândă” ieftin pielea. Apoi, cu un rever în lung de linie, Peng face și break-ul, 3-1. Dar vine imediat un rebreak la 0 al Simonei și este 3-2, iar Simona egalează la 3 fără probleme și merge cu pași siguri către câștigarea setului, 6-4.

Setul doi începe ca și primul, cu 1-0 pentru Peng, 1-1 și din nou 2-2 și 3-3, ca o copie în oglindă a primului set. Tensiunea se amplifică la 4-4, când Simona mai are nevoie de numai două game-uri pentru a închide partida, dar servește Peng. Schimburile de mingi sunt lungi și de-a dreptul spectaculoase, multe dintre ele.

Din păcate Peng se concentrează și își face serviciul, conducând acum cu 5-4. Dar Simona își fructifică și ea, imediat, serviciul, și este din nou egalitate, 5-5. Tensiunea nu se oprește aici, ar chinezoiaca este la fel de determinată ca în startul partidei, adjudecându-și imediat avantajul serviciului: 6-5. Simona mai are doar șansa tie-break-ului pentru a termina mai repede și a câștiga în două seturi. Constănțeanca lovește puternic și precis de pe fundul terenului, nelăsându-i, adesea, nicio șansă adversarei sale. 6-6 vine imediat și intrăm în tie-break. Până și aici suspense-ul continuă și se merge tot ”cap la cap”, 1-1, 2-2… Schimburile de mingi sunt de-a dreptul ucigașe. Lob reușit al lui Peng, cu Halep la fileu, și e 3-2 pentru asiatică. Apoi, desigur, 3-3 și 4-3 Halep. Egalitatea e ca un blestem : 4-4.

5-4 Halep și mai e nevoie de două puncte. Dar vine 5-5 și 6-5 pentru Peng, cu minge de set.

Din nou egalitate, 6-6. Apoi 7-6 și minge de meci Halep. 7-7. 8-7 Simona cu as, și din nou minge de meci. Și … victorie !

Simona va evolua în optimi împotriva Victoriei Azarenka (27 de ani) din Belarus, fostă nr.1 mondial, jucătoare foarte dificilă, care conduce cu 2-1 în meciurile directe cu Simona.

Partida Halep-Azarenka va avea loc luni, 10 iulie, pe terenul nr.2, cu începere aproximativ de la ora 15:30, imediat după un akt cap de afiș : Angelique Kerber – Garbine Muguruza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri