Caută
Close this search box.

Operațiune militară fără precedent a Rusiei în apropierea României. Ce temeri au americanii: Nu suntem paranoici!

Rusia se pregătește să trimită până în toamnă peste 100.000 de militari la marginea estică a teritoriului NATO, una dintre cele mai mari acțiuni militare de la instalarea lui Putin la putere.

Experții militari americani spun că exercițiul militar se vrea a fi unul de intimidare și amintește de momentele tensionate din timpul Războiului Rece, scrie The New York Times.

Șeful comandamentului de Operațiuni Speciale al SUA se teme că o mare parte dintre militarii ruși implicați în această operațiune, dar și tancurile, vor rămâne acolo, potrivit digi24.ro.

Un general american a declarat, după anunțarea acestor operațiuni desfășurate de armată rusă, că „Marea îngrijorarea este că trupele rusești nu vor mai pleca. Și nu suntem paranoici!”.

Mai mulți ofițeri americani de grad înalt sunt de părere că Putin vrea să își sporească prezența militară în Belarus, un stat care se învecinează cu trei aliați NATO: Polonia, Lituania și Letonia. Acolo sunt deja staționați peste o mie de militari specializați în apărare antiaeriană, comunicații și logistică.

Trupele care vor participa la manevrele cunoscute sub numele „Zapad” vor fi desfășurate la țărmul Mării Baltice, la granița de est a statului Belarus, în estul Ucrainei și în enclava Kaliningrad, aflată între Polonia și Lituania.

FOTO: Sputnik International

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri