Caută
Close this search box.

Primăria nu mai finanţează Monumentul Unirii din Bucureşti. Sculptorul Bolborea, şocat: E ca o bombă!

Sculptorul Ioan Bolborea, cel care realizează Monumentului „Marii Uniri”, s-a declarat şocat de decizia Primăriei Capitalei de a retrage finanţarea proiectului, după ce acesta a fost criticat în spaţiul public.

Sculptorul Ioan Bolborea a declarat pentru Ziare.com că nu a fost anunţat de nimeni din partea primăriei despre decizia luată.

„Nu am discutat. Acum am auzit. Nu ştiu ce să spun. Este total aiurea, pentru că nu se poate. S-au investit nişte bani. Se vor înveşti. S-a semnat un contract. Nu ştiu cum de s-a luat decizia aceasta. De ce? Nu m-a anunţat nimeni.

Monumentul e început, e în faza de ipsos, e un sfert din el făcut. S-a lucrat şi se lucrează. Nu ştiu ce urmează. Acum aud de lucrul ăsta. E ca o bombă! Va trebui să discutăm, să vedem de ce se renunţă, de ce nu se mai vrea. Şi Consiliul General a semnat pentru bugetul ăsta”, a spus acesta.

Artistul a precizat că este posibil chiar să acţioneze în instanţă primăria dacă situaţia nu se va rezolva.

„E prea dură situaţia. Nici nu îmi vine să cred că este serioasă povestea”, a adăugat el.

Referitor la faptul că decizia primăriei a fost luată după ce în spaţiul public a fost criticat dur, Ioan Bolborea a precizat că ar fi trebuit consultaţi oameni de specialitate, nu simpli cetăţeni.

„Publicul are şi el părerile lui, dar să întrebe oameni avizaţi, oameni de cultură. Probabil că publicul nu a vrut nici Coloana lui Brâncuşi. Este o măsură populistă şi nu vreau să cred că se va duce la capăt, pentru că nu e normal.

Citeşte şi După „cartoful tras în ţeapă” şi „gheara” de la Casa Presei, vine „Cactusul” Unirii, semnat Ioan Bolborea. VIDEO

Se munceşte de ani de zile la proiect. Cui nu-i place? La câţiva care nu vor să se facă nimic? Că de fapt asta e. Să facem şosele. De parcă şoselele s-ar face toate dacă nu se face lucrarea asta. Hai să fim serioşi”, a încheiat el.

Primăria Capitalei a transmis luni că a decis să retragă finanţarea proiectului Monumentului „Marii Uniri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri