Caută
Close this search box.

SCANDAL monstru la Palatul Victoriei. Meci în direct: DNA – Guvern

DNA face spume și cere anchetă de la Parchetul General, după ce au fost divulgate  informaţiile despre percheziţiile de la sediul Guvernului. Datele secrete au fost furnizate chiar de instituția controlată, Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, printr-un comunicat de presă

Direcţia Naţională Anticorupţie a sesizat procurorul general în legătură cu un comunicat de presă trimis de Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, în contextul percheziţiilor care au avut loc luni la sediul Guvernului, DNA precizând că au fost furnizate detalii ce pot afecta ancheta penală.

Conform unui comunicat de presă al Direcţia Naţională Anticorupţie, instituţia a sesizat procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a aprecia asupra necesităţii sesizării din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de compromitere a intereselor justiţiei.

Demersul DNA vine după ce, în conţinutul unui comunicat transmis marţi, Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul a făcut referire la verificările procurorilor.

„A inserat date nepublice din cadrul unei anchete penale, de natură să afecteze buna desfăşurare a acesteia. Concret, în comunicat se oferă date despre obiectul percheziţiei şi se fac referiri la calitatea persoanelor audiate şi la natura probelor. Datele din anchetă au fost devoalate de instituţia guvernamentală în condiţiile în care, anterior, Direcţia Naţională Anticorupţie – unitatea de parchet competentă să efectueze ancheta a emis un comunicat din care rezulta că stadiul în care se află în prezent ancheta impune limite stricte de comunicare publică”, conform sursei citate.

DNA precizează că detaliile referitoare la percheziţii şi audieri de persoane este strict reglementat.

„Informaţii de acest tip nu pot face obiectul comunicării publice decât în anumite împrejurări, strict determinate de stadiul anchetei şi stabilite numai de organul de urmărire penală”, conchide DNA.

Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul a transmis, marţi, un comunicat de presă în care informa că mai mulţi procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DNA Bucureşti au efectuat percheziţii, în baza unui mandat de percheziţie domiciliară emis de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul, care are sediu principal în Palatul Victoria.

„Percheziţia s-a desfăşurat între orele 15.00 şi 19.00 şi a vizat concursurile pentru ocuparea funcţiilor de consilier 1 şi consilier 2, organizate de către minister în aceeaşi zi. Au fost audiate persoane de la cabinetul ministrului şi din minister – respectiv Comisia de concurs, au fost făcute fotografii şi filmări pe toată perioada percheziţiilor. Dorim ca ancheta să se desfăşoare cât mai repede şi să aflăm adevărul, astfel încât să ştim dacă au fost comise fapte în afara legii”, conform sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri