Caută
Close this search box.

Muzeul Leonardo da Vinci, în viziunea românilor. FOTO

De mult timp, am dorit să văd şi eu exponatele din cadrul Muzeului Leonardo da Vinci, din Veneţia. Până acum, nu a fost să fie, dar este trecut printre priorităţile pe luna august şi septembrie 2017.

Marea mea curiozitate a fost satisfăcută în parte de imaginile şi rânădurile primite de la doi prieteni adevăraţi, Ruxandra şi Daniel Raţă. Împreună cu cei doi băieţi ai lor, au intrat în sălile muzeului şi au expediat deja primele impresii şi imagini de la faţa locului.

„Vizităm acum Muzeul invenţiilor lui Leonardo da Vinci cu sectiunile sale principale: geometrie, mecanică, instrumente de zbor, instrumente de aparare şi atac; pictură”, scrie Daniel Raţă.

În continuare, el menţioneză: „Este impresionant aici, pentru că toate desenele lui sunt prezentate fizic. Să nu uităm prima bicicletă”.

Dar mai mult decât cuvintele reuşesc imaginile pe care vă lăsăm să le admiraţi în voie.

Spirit universalist și inventator înnăscut, Leonardo da Vinci a conceput mașini de zburat, un tanc, o mașină de socotit și multe altele. Puține din invențiile sale au putut fi puse în practică în cursul vieții sale. Mici invenții, precum o mașină automată de bobinat și o mașină de încercat rezistența la întindere a firelor, au fost puse în aplicare încă de atunci. A făcut de asemenea mari descoperiri în domeniul anatomiei, ingineriei civile, opticii și hidrodinamicii, care, deși nu le-a publicat, au fost aplicate ulterior, influențând în mod categoric progresul științific. Artist orgolios, conștient de talentul său uriaş, într-o proverbială rivalitate cu marele său contemporan Michelangelo Buonarotti, se afirmă că ar fi notat în caietele sale, cu un an înaintea morții, Io continuerò…(„voi dăinui…”).

Vizitatorii români au fost mereu interesaţi de personalitatea acestui geniu, iar muzeul le oferă câteva detalii depre realizările minţii sale inegalabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri