Caută
Close this search box.

Presa turcă: Dacă mergem la război dimineață, ocupăm Europa în trei zile

Un cotidian apropiat puterii de la Ankara a publicat un articol în care susține că, dacă Turcia ar porni la război într-o dimineață, ar ocupa Europa în doar trei zile.

Ziarul Yeni Söz își începe retorica de la un sondaj realizat de WIN/Gallup International, în care oamenii din fiecare stat european au fost întrebați dacă ar lupta pentru țara lor.

Astfel, cei doi autori evidențiază cifrele mici de pe continent în comparație cu rezultatul din Turcia. Concluzia lor este că nimeni din Europa nu vrea să lupte pentru țara lui, așa că „ne-am putea ruga seara în Palatul Bellevue din Berlin și am ocupa Roma în doar două zile”.

Ziariștii prezintă rezultatele sondajului, potrivit căruia doar 18% dintre germani ar lupta pentru țara lor sau doar 20 la sută dintre italieni, potrivit digi24.ro.

Cotidianul Yeni Söz este foarte critic la adresa Europei. De altfel, în ilustrațiile sale, tot ce ține de Germania este catalogat ca fiind nazist.

 

2 răspunsuri

  1. 3 Aprilie 2012 la 3:00 (Mircea Batranu-Cronica Romania de Azi):

    Samuel Huntington scria profetic cu ani în urmă: ”Într-un anumit moment, Turcia ar putea să fie pregătită pentru a renunţa la rolul său frustrant şi umilitor de cerşetor pledând pentru calitatea de membru al Occidentului şi să îşi reia rolul său istoric mult mai impresionant şi mai elevat de interlocutor principal islamic şi de antagonist al Occidentului.”
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    In germania sunt peste 3 milioane de turci, care au o natalitate de 2,5 copii/femeie, fata de nemti cu 1,3 copii/femeie, cea ce presupune ca forta de munca pur germana, va fi total insuficienta in max. 50 de ani, iar PM turc considera ca cererea nemtilor pentru turci de a se integra, „este o crima” si le cere acestor turci sa nu se lase asimilati, si nici sa invete germana. Concluzia este ca nici imperiul otoman nu a disparut, ci doar a dormitat pentru un timp, iar acum, reuniti cu celelalte puteri islamice vor da batalia finala, dar nu cu iatagane ci prin demografie si ocuparea locurilor de munca, si apoi pe cele de conducere

  2. 26 Iulie 2011 la 17:51(Mircea Batranu-Cronica Romania de Azi, art.”87 de morti in atentatele din Norvegia”)

    „… de’a doua tentative de islamizare a Europei.Prima a fost facuta de imperiul otoman, caruia i s-a opus -in principal- un stat sudic(Valachia in special) iar acum,interesant, aparatorul este un stat nordic.

    Răspunde

    mircea batranu spune:

    25 iulie 2011 la 20:39

    Turcii n-au islamizat Europa; nu stiu de unde ai mai scos si asta!

    Răspunde
    daca iei in seam ‘amanuntele” descoperi ca vorbeam de o tentativa si nu o implinire; tocmai pentru acest motiv se incearca si a doua oara, deci nu e scoasa de nici unde, poate din istorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri