Caută
Close this search box.

În timpul caniculei evitați consumul de alcool și cafea; beți multă apă

Departamentul pentru Situații de Urgență avertizează cetățenii să nu consume alcool și cafea și să se hidrateze suficient pe perioada caniculei care a cuprins toată țara.

„Este cod roșu de caniculă în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj, unde se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, și care se vor situa între 39 și 42 de grade. Restul țării este sub cod portocaliu, așa că aveți grijă în această perioadă”, este mesajul postat de DSU pe pagina sa de Facebook.

Medicii le recomandă cetățenilor să nu consume băuturi alcoolice, cafea sau băuturi cu mult zahăr și să nu iasă afară la orele de vârf, respectiv între 11,00 și 18,00.

Totodată, medicii subliniază că trebuie consumați cel puțin doi — trei litri de apă pe zi, iar persoanele care ies afară trebuie să aibă grijă să se protejeze de căldura soarelui purtând haine lejere, din fibre naturale, să aibă capul acoperit, să poarte ochelari de soare și să folosească chiar și umbrelele.

Departamentul pentru Situații de Urgență amintește că există aplicația DSU, disponibilă gratuit în Google Play și App Store, unde cei interesați pot fi la curent cu cele mai noi informații despre evoluția vremii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri