Caută
Close this search box.

Am auzit-o și pe asta: Biserica Monstrului Zburător de Spaghete nu are voie să își facă reclamă în Berlin

Pot fi și biserici antireligioase, așa cum este mișcarea antireligioasă Church of the Flying Spaghetti Monster (Biserica Monstrului Zburător de Spaghete) a primit un ordin de interdicție care stipulează că nu are voie să își facă reclamă la periferia Berlinului, a decis miercuri un tribunal din Germania, informează Reuters.

Tribunalul din Brandenburg a respins recursul intentat de această grupare, care critică religia, considerând-o „intolerantă”, și care are numeroși fideli în lumea întreagă, după o primă decizie pronunțată de instanța germană în 2016.

„Reclamantul nu poate fi considerat nici o comunitate religioasă, nici o comunitate cu un punct de vedere unitar pe plan mondial”, a precizat tribunalul german în decizia sa de miercuri, arată Agerpres.

Bisericile din Germania fac adeseori reclamă serviciilor lor la intrările în orașe, iar Biserica Monstrului Zburător de Spaghete a cerut permisiunea de a proceda în acest fel în Brandenburg, o periferie din nord-estul Berlinului.

Monstrul Zburător de Spaghete (Flying Spaghetti Monster, adeseori prescurtat „FSM”) este zeul religiei „pastafarianism”, o mișcare socială al cărei nume reprezintă o contopire a termenilor „pasta” și „rastafari”. Grupul a fost creat în 2005, de către Bobby Henderson, ca protest față de decizia luată de Consiliul Educației din statul american Kansas de a introduce designul inteligent ca alternativă la teoria evoluției în școli.

Credința principală a pastafarianismului este că Monstrul Zburător de Spaghete a creat Universul după ce a băut o cantitate mare de bere. Toate problemele și imperfecțiunile lumii sunt rezultatul acestui lucru.

Potrivit preceptelor promovate de pastafarianism, toate dovezile pentru evoluție au fost plantate de Monstrul Zburător de Spaghete pentru a testa credința pastafarienilor. Atunci când se fac măsurători științifice, Monstrul Zburător de Spaghete este acolo pentru a modifica măsurătorile cu brațele sale de spaghete.

În pastafarianism, paradisul este un vulcan de bere și o fabrică de dansatori și dansatoare de striptease. Infernul este similar paradisului, cu diferența că berea este stătută și dansatorii de striptease au boli cu transmitere sexuală.

După credința pastafariană, pirații sunt ființe divine și primii pastafarieni din lume. Imaginea lor de hoți și proscriși ar fi doar o dezinformare promovată de teologii creștini în Evul Mediu. Pastafarianismul spune că pirații erau de fapt exploratori iubitori de pace, plini de bunăvoință, și că pirații moderni nu mai seamănă cu pirații din vechime. Pastafarienii sărbătoresc pe 19 septembrie „Ziua în care vorbim ca pirații” („Talk Like a Pirate Day”).

În pastafarianism se crede că toate fenomenele paranormale din Triunghiul Bermudelor sunt cauzate de fantomelor piraților.

Bobby Henderson afirmă că încălzirea globală, cutremurele și uraganele de pe Terra sunt un efect direct al micșorării numărului de pirați după anul 1800.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri