Caută
Close this search box.

Bianca Andreescu, românca de 17 ani din Canada, o nouă revelație a tenisului feminin

Noua revelație a turneului de la Washington și a tenisului feminin mondial este foarte tânăra Bianca Vanessa Andreescu (17 ani), jucătoarea născută din părinți români și care a început tenisul în România, dar care acum reprezintă Canada.

Deși ocupă deocamdată doar locul 167 WTA, Bianca  a învins-o de o manieră incredibilă la Citi Open, în optimi, pe  franțuzoaica Kristina Mladenovici, jucătoare de Top 20 mondial, câștigătoare anul trecut la Roland Garros, favorită numărul 2 a turneului și locul 13 WTA în prezent ! A fost 6-2, 6-3 pentru Bianca Andreescu, în fața câștigătoarei de la French Open.

Cu această victorie șocantă, Bianca devine prima tenismenă nascută după 1 ianuarie 2000 care câștigă într-un turneu WTA in fața unei sportive de Top 20 mondial, cum remarcă și presa americană.

„Nu credeam ca pot câștiga acest meci. Visul meu este să creez istorie, ceea ce am facut astăzi. E doar inceputul, vă promit! Am muncit din greu pentru a ajunge aici și mă simt incredibil”, a spus Andreescu după meci, adăugând cu mândrie că este o mare fană a Simonei Halep, cu care ar fi posbil să se întâîlnească în meci direct chuiar la Washington.

„Imi doresc sa ajung numărul unu in lume!” a mai declarat tânăra și foarte ambițioasa canadiano-româncă. Ea a câștigat de două ori celebrul Orange Bowl, un adevărat campionat mondial neoficial pentru juniorii de 18 ani, deși avea doar 14 ani la al doilea succes.

Andreescu va juca în sferturi de finală cu nemțoaica Andrea Petkovic (90 WTA), fostă nr.9 mondial, o jucătoare mult mai bine citată decât tânăra canadiancă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri