Caută
Close this search box.

Sorți blânzi: în loc de Liverpool sau Napoli, FCSB va juca cu Sporting Lisabona

Sorți foarte blânzi cu FCSB: echipa lui Gigi Becali va juca în Liga Campionilor cu Sporting Lisabona din Portugalia, o grupare, orice s-ar spune, din planul 3 sau chiar 4 al valorilor europene. Ca un argument, între multe altele, Sporting Lisabona s-a clasat doar pe locul al treilea în ediția 2016-2017 a campionatului lusitan.

Prin această tragere la sorți, efectuată parcă de suporterii FCSB, foștii steliști au evitat formații incomparabil mai puternice, precum celebrele și (foarte) valoroasele FC Liverpool, AS Napoli sau FC Sevilla.

Sporting Lisabona a cucerit ultimul titlu în Portugalia în urmă cu 15 ani, iar în plan continental a câștigat o dată Cupa Cupelor, în anul … 1964. Echipa de astăzi este însă departe de nivelul acelei câștigătoare. Trebuie semnalat, totuși, că nici așa nu va fi o ”pradă” ușoară pentru cei de la FCSB, dacă aceștia vor juca precum au făcut-o în meciul-tur cu Viktoria Plzen, ori în acela cu CSU Craiova din campionat.

Prima manșă a play-off-ului va avea loc pe 15 august la Lisabona, iar returul este programat în 22 august, pe Arena Națională din București, un alt fapt care constituie un avantaj pentru FCSB. Echipa antrenorului Nicilae Dică va cunoaște exact rezultatul de care are nevoie pentru a se califica în grupele Champions League.

Echipa care se va califica va ajunge, așadar, în grupele Ligii Campionilor, adică în grupul de elită al fotbalului european, în vreme ce învinsa va evolua, în primăvara lui 2018, în grupele Europa League.

Echipa care a eliminat Viitorul, APOEL Nicosia va juca în play-off-ul Ligii Campionilor cu Slavia Praga, campioana Cehiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri