Caută
Close this search box.

Brăila. Un bărbat a murit la volan, alți doi au leșinat pe stradă, din cauza caniculei

Doi bărbați din județul Brăila au ajuns sâmbătă la Spitalul Județean de Urgențe, pentru îngrijiri medicale, după ce au leșinat pe stradă, potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ștefan Stoian.

Prima victimă, un bărbat de 42 de ani, este din municipiul Brăila și a leșinat imediat după ce a ieșit dintr-un supermarket, cel mai probabil din cauza diferențelor de temperatură, în magazin fiind aer condiționat iar afară peste 35 de grade. El a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Brăila și dus la spital.

Cea de a doua victimă, un bărbat de 60 de ani, a fost preluată de un echipaj SMURD, după ce i s-a făcut rău pe o stradă din orașul Însurăței și a căzut. El a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, pentru îngrijiri de specialitate.

A murit după ce i s-a făcut rău la volan

Un bărbat de 61 de ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut controlul volanului pe DN 2B, între localitățile Lacu Sărat și Silistraru. Lui i s-ar fi făcut rău din cauza caniculei, a intrat cu mașina într-un lan de floarea-soarelui, apoi s-a oprit într-un canal de irigații, potrivit IPJ Brăila.

În mașină se afla soția lui, care le-a povestit polițiștilor că bărbatului i s-a făcut rău din cauza căldurii și nu a mai putut stăpâni mașina. Autoturismul a ieșit de pe șosea, a mers câțiva metri printr-un lan de floarea-soarelui, după care s-a oprit într-un canal, impact în urma căruia șoferul a rămas încarcerat.

Potrivit soției victimei, bărbatul s-ar fi simțit rău încă de dimineață, deși în momentul în care i-a venit rău la volan aerul condiționat al mașinii funcționa.

Martorii au sunat la 112 și au scos-o pe femeie din autoturism, ea suferind leziuni minore, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Un echipaj de la Descarcerare a reușit să îl scoată și pe șofer din autoturism, acesta fiind preluat de SMURD și transportat în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență, unde însă a decedat.

Potrivit ISU, la nivelul județului Brăila au fost amplasate 111 puncte de distribuire a apei potabile, locuri ventilate corespunzător, pentru ca trecătorii să se poată feri de arșița soarelui. Aceste puncte sunt amenajate în sediile primăriilor și în căminele culturale din localități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri