Caută
Close this search box.

Filipine: circa 2.000 de femei și-au alăptat bebelușii în public

Circa 2.000 de mame și-au alăptat bebelușii în public sâmbătă în Filipine pentru a promova alăptarea maternală și a contribui la prevenirea deceselor infantile, relatează AFP și Agerpres.

Pe ritmul unor cântece pop locale, mamele și-au alăptat pruncii cu entuziasm, unele chiar câte doi în același timp, pe un stadion din Manila.

Potrivit organizatorilor acestui eveniment anual, scopul este încurajarea mamelor filipineze să-și hrănească copii exclusiv la sân în timpul primelor șase luni de viață, pentru a diminua mortalitatea infantilă în țară.

„În Filipine, am avut mereu o rată foarte scăzută de alimentare la sân”, a declarat pentru AFP Ros Macachor, din cadrul organizației neguvernamentale „Breastfeeding Pinays”.

Potrivit acesteia, mamele din Filipine își hrănesc de obicei pruncii la sân numai în primele 24 de zile, după care apelează la laptele praf comercializat de conglomeratele care beneficiază de publicitate intensă.

Un studiu al OMS din 2013 a arătat că numai 34% din copiii filipinezi de mai puțin de șase luni au fost hrăniți exclusiv la sân și 36% cu lapte praf, o rată calificată drept „îngrijorătoare”. Studiul incrimina „marketingul agresiv al companiilor producătoare de lapte praf”.

Potrivit UNICEF, 28 de copii filipinezi din 1.000 mor înainte de cinci ani. Această cifră, o ameliorare certă de la raportul de 56 la 1.000 în 1990, rămâne mult superioară celei de 19 la 1.000 fixat de țară.

Ros Macachor susține că organizarea unor astfel de evenimente poate contribui la lupta împotriva prejudecăților care dăunează alăptării maternale și încuraja mamele să-și hrănească copiii în public. „Nu trebuie să se lase intimidate de oamenii care le spun să meargă să-și hrănească copilul în toaletă”, a afirmat ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri