Caută
Close this search box.

Un militar român a fost rănit în Afganistan

Un militar român din Afganistan a fost rănit într-un schimb de focuri cu insurgenții, anunță sâmbătă Ministerul Apărării.

O echipă de militari români se afla în această dimineață într-o patrulă de transport și escortă a unei echipe a coaliției de instruire a forţelor de securitate Afgană când a fost nevoită să răspundă focurilor de armă venite dinspre insurgenți îmbrăcați cu ținuta poliției afgane.

„În urma schimbului de focuri, un insurgent a fost omorât, un altul a fost rănit, iar un militar român a fost rănit uşor la antebraț. Militarului român i s-au acordat primele îngrijiri medicale la locul incidentului, ulterior fiind transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească. Starea luptătorului este bună, iar rana nu i-a pus viaţa în pericol. În prezent, militarul s-a întors în cadrul subunității, alături de colegii săi”, potrivit unui comunicat de presă al MApN.

Militarii români fac parte din Batalionul de Infanterie şi Protecţie a Forţei din Iaşi, denumiţi şi Lupii Negri, fiind desfăşuraţi în Afganistan începând cu luna februarie, potrivit digi24,ro.

FOTO: protv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri