Caută
Close this search box.

În Guam e linişte! Americanii nu au schimbat nivelul de alertă după amenințarea nord-coreeană

Guvernatorul insulei americane Guam din Pacificul de Vest, Eddie Calvo, a declarat miercuri că amenințarea nord-coreeană nu a dus la ridicarea nivelului de alertă, transmite Reuters.

Coreea de Nord a anunțat miercuri că „analizează cu atenție” planul unei lovituri cu o rachetă cu rază medie Hwasong-12 asupra insulei americane Guam din vestul Pacificului. Un purtător de cuvânt al armatei nord-coreene, citat de agenția oficială de presă KCNA, a afirmat că planul ar putea fi pus în aplicare în orice moment, imediat după ce președintele Kim Jong-Un va lua o decizie.

„Guam este pământ american (…) nu suntem doar o instalație militară”, a arătat Calvo într-un mesaj video online. El a precizat că a contactat Casa Albă și a primit asigurări din partea departamentelor apărării și securității interne că nu s-a modificat nivelul de alertă pentru insula unde se află mai multe baze militare, inclusiv baza aeriană Anderson, utilizată de bombardierele strategice ale SUA.

Guvernatorul a afirmat că în Guam există mijloace de apărare strategică pentru protecția populației și că va convoca o ședință cu comandantul militar al insulei și cu responsabilii cu reacția imediată pentru a discuta gradul lor de pregătire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri