Un bucureștean care vrea să își închirieze apartamentul prin Internet a fost agățat de un sirian, în luna iulie. Sirianul îi propune, nici mai mult, nici mai puțin, decât să îi trimită 15,5 milioane de dolari într-o geantă diplomatică, din Siria, via Londra. Ce însemnă asta? Speciliștii în inteligence spun că mișcarea Hezbollahului pro-Iranian, cu prelungiri în ISIS, prezentă şi în ţara noastră încă din 1984, s-a reactivat în casa conspirativă ,,SERGIU”  de la Piaţa Romană. Terorismul se reorientează în Balcani, în acest moment.

La începutul lunii iulie, un bucureștean a scos la închiriere un apartament. Omul și-a lăsat adresa de e-mail pentru a fi contactat de posibili clienți. Nu mica i-a fost mirarea când a primit un mesaj… din Siria. ”Assalamu alaikum”, începe mesajul lui Abdul-Halim Nasir – cu adresa în Shoukry Al-Qouwatly St, Damasc, Siria – care se arată interest de ”proprietate”, după care intră, oarecum abrupt, în subiect: ”Proprietatea este doar un obiectiv minor de a te contacta, dar o voi cumpăra la propriul preț solicitat”, spune Abdulahim. Sirianul se prezintă drept un industriaș membru al consiliului bărbaților de afaceri din Damasc care se teme pentru viața sa și a familiei sale și ar vrea să vină în Europa, via București.

”Caut un partener de încredere care să mă ajute să mă mut într-un loc sigur”

Până aici toate sunt clare, dar urmează imediat un pasaj care l-a scos din papuci pe bucureșteanul nostru: ”Am în posesia mea suma de 15.500.000 de dolari. Aceștia sunt banii pe care i-am făcut din afacerea noastră de familie, deoarece familia conduce o afacere comună și, în mod normal, păstrăm bani în casa noastră, în camera taților, deoarece plasarea banilor într-o bancă ar putea fi un risc foarte mare într-o țară ca a noastră în acest moment de război. Caut un partener de încredere care să mă ajute să mă mut într-un loc sigur ca țara ta. Mă puteți ajuta în această operațiune? Veți avea dreptul la 15% din suma totală de 15.500.000 dolari”, exp-lică Abdulahim. Adică, ai 15,5 milioane de dolari și mai stai în Siria?

”Suma este ascunsă într-o cutie metalică sub protecție diplomatică”

Sirianul îl lasă un pic pe român, iar după câteva zile îi trimite un nou mesaj, care începe cu ”Prietenul meu drag, (…)” și continuă: ”Nu voi putea să trimit niciun document deoarece casa noastră a ars. Mi-am pierdut toate documentele. Locuiesc într-un cort cu soția și copiii”.

După care, sirianul explică planul: ”La fiecare 24 de ore, un avion de salvare al Crucii Roșii părăsește Siria și zboară în Europa pentru a aduce din nou resurse pentru Siria. Astfel, suma este ascunsă într-o cutie metalică și înregistrată în numele dvs. sub protecție diplomatică și trimisă prin avionul Crucea Roșie La Londra, Marea Britanie. În mod automat, cutia va avea imunitate diplomatică care va proteja pământul și receptorul acestuia. Când ajunge la Londra, am aranjat un reprezentant al Professional Underwriters Cargo, această companie va fi responsabilă pentru preluarea livrării de la avionul Red-Cross când va ateriza în Marea Britanie, Europa și apoi vă va livra în țara dumneavoastră.

Compania Cargo care va primi caseta de la Crucea Roșie din Regatul Unit și vă va livra în țara dvs. nu va ști că conține bani . Informațiile pe care le vor avea sunt că cutia conține obiectele tale personale pe care trebuie să le livreze în țara ta”, spune Abdulhalim. Ce vrea el? Să îi dea românului 15% din sumă, adică 2.325.000 dolari (!), iar cu restul să facă afaceri împreună.

”Fratele Abdulahim” din Siria cere copie după buletinul românului

”Voi solicita să-mi trimiți informațiile dvs. (numele complet, adresa, ocupația și numărul de telefon) și o copie a identificării dvs., vă voi trimite caseta cu dvs. ca destinatar / proprietar pentru a putea primi”, spune ”fratele tău, Abdulahim” în a treia corespondență… Deci, sunt vânate și identități de cetățeni ai Uniunii Europene, nu numai proprietăți!

Una peste alta, este bine ca cetățăenii români să aibă grijă și să nu dea curs unor asemenea invitații pline de bani – așa cum a făcut și personajul nostru din București.  În general, gentile diplomatice pline cu milioane de dolari nu fac bine sănătății!

ONPCSB are puteri limitate în acest caz

”Cu privire la solicitarea dvs transmisa va comunicam următoarele: Atribuțiile Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor sunt stabilite limitativ prin Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării terorismului”, este răspunsul ONPCSB.

”Casa conspirativă ,,SERGIU”,  de la Piaţa Romană, este celula combatanților extremist”

Specialiștii români în intelligence spun că în acest moment ISIS îşi schimbă strategia și se reorientează spre Balcani. Mai mult, Statul Islamic a inclus România pe harta terorismului global, iar Rusia susţine din umbră Statul Islamic.

”Măsurile radicale antiimigraţie decise pe axa Paris – Berlin – Roma, inclusiv o acţiune militară în Libia pot constitui punctul critic pentru declanșarea unor acţiuni teroriste în Balcani. În Europa de Vest este linişte, ca niciodată. ISIS pare slăbit, dar de fapt, în secret, îşi regândeşte strategia. Amenințările antiIraniene reactivează mișcarea Hezbollahului pro – Iranian prezentă şi în ţara noastră încă din 1984. Casa conspirativă ,,SERGIU”  de la Piaţa Romană este celula teroristă a combatanților extremişti unde se întâlnesc infiltraţii Hezbollah cu posibile legături la Al Quaeda, pregătiţi la momentul oportun de atac. Deocamdată ei se întrunesc pentru a discuta despre operațiuni secrete împotriva intereselor Israeliene. România şi Bulgaria pot fi ţintele terorismului islamic în perioada următoare. Indiciile acestea apar şi din interceptările SRI, deşi perioada de producere nu apare dar este dedusă din alte elemente de către specialişti bine avizaţi ai geopoliticii. Este clar că trebuie luate măsuri de securitate a granițelor, iar România trebuie să apeleze la UE pentru un plan comun, preventiv de asigurare a securității la frontierele cu toate dotările tehnice de rigoare, fiindcă ele sunt critice. Acest email nu este singular. Mai există date conform cărora s-a trimis acelaşi tip de email, dar cu oferte mai generoase cu destinaţie către utilizatori din Marea Britanie. De exemplu un om de afaceri din Siria, Zahrah Mohamed, propune un beneficiu de peste 20%. Scopul nu ar fi altul decât racolarea în scopuri teroriste prin crearea unor raporturi de dependenţă economică”, ne-a spus analistul militar Sebastian Sârbu, președintele Academiei Naţionale de Securitate şi Organizarea Apărării ”Alpha şi Omega”, Special Advisor Helsinki Think Tank.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 4 =