Caută
Close this search box.

A câştigat corect concursul fiul lui Tudorel Toader la UAIC din Iaşi? Liviu Pop face verificări

Ministerul Educaţiei verifică aspectele de legalitate privind organizarea concursului de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, după informaţiile apărute recent în spaţiul public.

Regulamentul de concurs pentru ocuparea unui post de asistent la Facultatea de Drept ar fi fost modificat cu o lună înainte ca postul să fie câştigat de fiul lui Tudorel Toader.

„Ministerul Educaţiei Naţionale a luat act de informaţiile apărute recent în spaţiul public şi va verifica modul în care a fost organizat şi s-a desfăşurat concursul pentru ocuparea unui post în cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi”, anunţă ministerul, fără a-l nominaliza pe Alexandru Toader, fiul ministrului Justiţiei.

Instituţia se limitează la a spune că acţiunea de control „vizează ocuparea postului de asistent universitar (perioadă determinată), poziţia 71, disciplina Drept civil. Partea generală”, potrivit news.ro.

Fiul ministrului Justiţiei a câştigat concursul pentru angajarea pe postul de asistent universitar la Facultatea de Drept din Iaşi. Potrivit 7est.ro, pentru ca Alexandru Toader să poată participa la concurs, Senatul universităţii ieşene a modificat cu o lună înainte paragraful unei prevederi, astfel încât funcţia de asistent universitar să poată fi ocupată şi în condiţiile în care un candidat are titlul de doctor în Drept Penal, nu doar doctoratul în Drept Civil.

În replică, Ministrul Justiţiei a calificat drept tendenţioase afirmaţiile pe acest subiect şi a afirmat că, prin modificarea regulamentului de concurs, „a fost introdus un filtru suplimentar pentru verificarea îndeplinirii criteriilor specifice, cu specială referire la doctoratele interdisciplinare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri