Caută
Close this search box.

Minune pentru sportul românesc! Doar în Sierra Nevada mai există aşa ceva

Ridicat pentru Jocurile Olimpice de la Mexico City din 1968, complexul se află la o altitudine de 2045 de metri, al doilea la acest capitol după Sierra Nevada şi înaintea bazei de la Font Romeu (1875 m).

Leagăn al sportului românesc, baza de la Piatra Arsă e pe cale să renască. La iniţiativa ministrului Marius Dunca, celebrul stadion construit în 1967 va fi refăcut în totalitate pentru a le servi sportivilor români din diferite discipline.

„Sportul românesc are nevoie de cât mai multe baze moderne, iar noi trebuie să valorificăm complexul de la Piatra Arsă. E încărcată de istorie, nenumăraţi campioni s-au antrenat acolo şi sunt sigur că generaţiile care vor veni şi sportivii care visează la Tokyo vor profita de avantajele unei astfel de pregătiri. Europa ştie de Piatra Arsă şi poate deveni şi generator de profit”, spune pentru ProSport ministrul Marius Dunca.

Arena de la cei peste 2.000 m altitudine ar putea deveni reper în periplul european al atleţilor africani, care îşi cofigurează programele de antrenament cu opriri în diferitele state ale Bătrânului Continent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri