Caută
Close this search box.

Teroriştii din Barcelona pregăteau atacuri în masă. S-au găsit 120 de butelii pregătite pentru atentate

Reţeaua teroristă, responsabilă de atentatul din Barcelona, pregătea alte atacuri masive, cu ajutorul a 120 de butelii cu butan, informează presa externă.

Buteliile au fost descoperite într-o casă din orașul Alcanar, în care miercuri s-a produs o explozie, a declarat duminică poliția spaniolă.

În respectiva casă, distrusă de o explozie accidentală miercuri, „se pregăteau explozibilii pentru comiterea unuia sau mai multor atentate în orașul Barcelona”, a declarat șeful poliției catalane, Josep Lluis Trapero. Acesta a precizat că urme de TATP, „tipul de exploziv folosit de Daesh (ISIS)”, au fost de asemenea găsite în această locație.

Butelii au fost găsite în ruinele casei din Alcanar, iar căutările continuă, a mai declarat Trapero.

„Începem să vedem clar că acesta este locul unde erau pregătiți explozibilii pentru comiterea unuia sau mai multor atentate în orașul Barcelona”, a declarat șeful poliției catalane, Josep Lluis Trapero.

Potrivit anchetatorilor, explozia accidentală ar fi determinat celula să acționeze în grabă folosind vehicule pentru a comite atentatele de la Barcelona și apoi la Cambrils, la 120 km la sud.

Totodată, oficialul a afirmat că poliția catalană nu știe deocamdată dacă ultimul suspect căutat pentru atacurile din Spania se mai află încă în țară și nu a exclus posibilitatea ca acesta să fi trecut granița în Franța.

Duminică dimineața, controalele rutiere au fost intensificate, în special în provincia Girona, la granița cu Franța, potrivit unui purtător de cuvânt al poliției.

sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri