Caută
Close this search box.

Astăzi începe cea de-a zecea ediție a Festivalului Undercloud

Ediția aniversară a Festivalului Internațional de Teatru Independent Undercloud va fi deschisă marți, la Sala Mare a ARCUB Gabroveni, de la ora 18,00, cu spectacolul invitat din Polonia – „Ultima bandă a lui Krapp” (foto) în regia lui Jaroslaw Fret, producție a Institutului Grotowski.

Spectacolul va putea fi văzut marți și de la ora 21,00, în același spațiu, reprezentație ce va fi urmată, de la ora 22,00, la Sala Bolți, de dezbaterea cu tema „Teatru Independent/ Teatru sărac: Grotowski în secolul XXI” cu directorul Institutului Grotowski, Jaroslaw Fret, întâlnire moderată de criticul Octavian Saiu.

Tot în prima zi a festivalului, spectatorii vor avea ocazia să urmărească două spectacole aflate în concurs — „O femeie singură”, regia Daniel Grigore-Simion, producție a Teatrului de Artă, de la ora 19,00, la Sala Atelier, și „Pe jumătate cântec”, regia Crista Bilciu, producție Teatrul de Foc, de la ora 20,00, la Sala Studio. Ultimul spectacol a zilei va fi „Maria Callas — La Divina”, regia Radu Gabrea, cu Victoria Cociaș, Andreea Măcelaru Șofron, Mihai Vârtosu, Lucian Corchiș, Ruxandra Urdăreanu, Dominic Vârtosu, producție Asociația Eurofest, la Sala Arcelor, de la ora 22,00.

Peste 40 de spectacole românești, invitate sau în competiție, producții străine, spectacole-lectură și conferințe vor fi prezentate, în perioada 22 — 31 august, la cea de a X-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Independent Undercloud.

Ediția aniversară Undercloud prezintă 16 spectacole în competiție, realizate de cei mai tineri și mai talentați artiști independenți, dar și o serie de spectacole invitate, montări cu notorietate în teatrul românesc.

Regizorul Alexa Visarion își va face debutul în teatrul independent din România, la 50 de ani de carieră, cu un text montat în premieră în țara noastră — „Hughie” de Eugene O’Neill. Spectacolul, producție UNTEATRU, va fi prezentat pe 27 august și va fi urmat, la Sala Mare, de un dialog cu Alexa Visarion „Despre viață și teatru, în ce ordine vreți”.

Importanța dansului în societate, impactul social al acestuia sunt temele discuției „Make dance not war. Impactul dansului în societate”, la care vor participa, pe 28 august, performerii companiei israeliene MASH și Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Întâlnirea va avea loc după prezentarea spectacolului „ANI-MA”, produs de compania MASH.

Spectacolul „Crăciunul președintelui” al filosofului, eseistului și romancierului Pascal Bruckner, ce a avut lectura în premieră mondială anul trecut în festival, se va juca pentru prima dată în prezența autorului. Datorită cererii mari de bilete, spectacolul va avea două reprezentații, în data de 30 august.

Pascal Bruckner își va lansa la Undercloud, tot în premieră mondială, un al doilea text dramatic, informează organizatorii. Este vorba despre lectura piesei „Cu ce vă servesc?”, care va fi regizată de Chris Simion-Mercurian și care îi are în distribuție pe Maia Morgenstern și Vlad Logigan.

Tot o premieră va fi și spectacolul-lectură după romanul lui Frederic Beigbeder, „Oona & Salinger”, regizat și dramatizat de Chris Simion-Mercurian. Scriitorul francez va participa și la reprezentația cu numărul 700 a spectacolului „Dragostea durează 3 ani”, regizat de Chris Simion-Mercurian, după romanul său omonim.

De asemenea, vor putea fi văzute spectacolele „Efectul razelor gamma asupra crăițelor lunatice”, singura producție a unei instituții de stat, invitată în festival, „Maria Callas — La Divina”, un spectacol muzical-eveniment regizat de Radu Gabrea, „Amalia respiră adânc”, „Zic Zac”, „Obsesii”, „Rovegan”, „Creditul”, „Carpathian garden”, „The Sunset Limited”, „Omul pernă” sau spectacolul „A.A.A.” scris și regizat de Chris Simion-Mercurian, prima producție Grivița 53.

Romeo Castellucci, unul dintre cei mai inovatori și îndrăzneți regizori contemporani, potrivit organizatorilor, va prezenta pe 31 august, în încheierea Undercloud, spectacolul „Iulius Caesar. Fragmente”, care va avea două reprezentații, de la orele 18,30 și 20,30, la Sala Mare.

Gala de premiere a festivalului Undercloud va avea loc în ultima zi a festivalului, la ARCUB Gabroveni, de la ora 19,30.

Pe 27 august, amatorii de mișcare vor putea participa, de la ora 9,00, la Undercloud Book Running Marathon, pe traseul Piața Victoriei — ARCUB Gabroveni.

Biletele pot fi achiziționate direct de la Casa de bilele ARCUB și online prin mystage sau eventbook.

Undercloud se desfășoară sub egida programului european „Europe for Festivals. Festivals for Europe”, un important certificat internațional atribuit de Comisia Europeană și Asociația Festivalurilor din Europa.

Festivalul este organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului București, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Ambasadei Israelului la București.

Sursa foto: facebook.com/undercloudfestival

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri