Caută
Close this search box.

Un milion de români suferă de depresie. Stresul de la serviciu și ritmul de viață agitat, printre principalele cauze

Anxietatea și depresia își fac loc din ce în ce mai mult în rândul românilor astfel că, tot mai multe persoane ajung să apeleze la ajutorul unui psiholog.

Medicii psihologi din Iași spun că niciodată nu au mai avut atât de mulţi pacienţi cu anxietate, stare dată de stresul de la serviciu, de ritmul de viaţă tot mai agitat, informează Digi24.

Specialiştii din cadrul Institutului de Psihiatrie Iaşi au realizat un chestionar online pentru a-i ajuta pe români să își dea seama mai bine dacă au nevoie de ajutor sau nu.

În şase luni, testul a avut 15 mii de accesări în toată ţara. Anumite studii private susţin că un milion de români suferă de tulburări anxioase şi depresive.

Stresul de la serviciu şi ritmul de viaţă agitat au determinat-o pe o tânără, Andreea, să ceară ajutor. Specialistul a diagnosticat-o cu anxietate. Andreea a spus că și-a dat seama că are nevoie de ajutor în momentul în care deși s-a angajat acolo unde își dorea foarte mult, simțea că nu aparține acelui loc.

Psihologii și psihiatrii spun că sunt foarte multe persoane care suferă de depresie şi nici măcar nu îşi dau seama.

Prof. univ. Roxana Chiriţă, psihiatru: “Nu mai are nici grijă de el însuşi, nici de cel de care ar trebui să aibă grijă copil, părinte mai în vârstă.”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că până în anul 2020, depresia şi, inclusiv, anxietatea vor deveni principalele cauze de invaliditate în muncă.

Daniela Mitrofan: psiholog: „În prezent, creierul nostru este hiper bombardat cu mii de stimuli pe zi, mintea noastră, fiind bombardată de aceşti stimuli deja nu mai face faţă. Simptomele se agravează, oamenii sunt mult mai stresaţi.”

15 mii de români au făcut online testul realizat de specialiştii din Iaşi, test al cărui rezultat îi poate îndemna pe cel care îl efectuează, spre un consult de specialitate.

Gabriel Oprişanu, managerul Institutului de Psihiatrie Socola, Iaşi: „Aproximativ o sută de persoane au solicitat consultaţii la specialiştii noştri, finalizându-se cu consultaţii, uneori cu internare, cu consult psihologic.”

Cu trimitere de la medicul de familie, consultaţia la psiholog este gratuită. La cabinetele particulare onorariul este între 50 şi 200 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri