Caută
Close this search box.

Ne facem iar de râs ? Probleme mari cu gazonul înaintea meciului FCSB – Sporting Lisabona

UEFA, forul tutelar al fotbalului european, a decis ca portughezii de la Sporting să nu se antreneze pe Arena Națională înaintea meciului decisiv de miercuri seara cu FCSB, din manșa a doua a play-off-ului Ligii Campionilor (0-0 în tur, la Lisabona). Cauza: starea precară a gazonului de pe cel mai mare stadion românesc, gazon în legătură cu care s-a făcut atât de multă vâlvă înaintea partidei și despre care Primăria Generală a dat toate asigurările că se va prezenta perfect la ora confruntării, 21:45. Ceea ce pare a nu fi deloc așa.

În mod normal, după toate regulile scrise și nescrise ale fotbalului, echipa vizitatoare se antrenează pe terenul oficial, cu o zi înainte, exact la ora meciului. Ziarul lusitan ”Abola” subliniază faptul că însuși observatorul UEFA a interzis acest antrenament, din cauza stării proaste a gazonului, care a fost montat abia duminică, 20 august. Prin urmare, portughezii nu s-au putut pregăti pe Arena Națională, lucru care nu va rămâne fără ecouri în media internațională.

Mai rău, în cursul zilei de marți, cu 24 de ore înaintea partidei, se arunca cu nisip pe gazon pentru – eventual – a nu se forma brazde in timpul meciului, așa cum s-a întâmplat de atâtea ori, inclusiv la ”celebra” inaugurare România – Franța din 2011, meci după care Arena arăta ca un teren arabil, proaspăt brăzdat pentru recoltă.

Cei 60 de mii de euro pentru noul gazon au fost plătiți, în cooperare, de FCSB și Federația Română de Fotbal, deși Arena Națională este administrată de Primaria Generală a Capitalei, pentru care, însă, reprezentarea românească la cel maiînalt nivel în fotbalul inter-cluburi (Champions League) nu pare a conta prea mult.
Să sperăm că FCSB va învinge – condiție ”sine qua non” – și se va califica în grupele Ligii Campionilor iar România nu se va face din nou de râs, în întreaga lume, pentru ”strălucitele condiții” asigurate de municipalitate pentr stadionul-emblemă al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri