Caută
Close this search box.

Emmanuel Macron, președintele Franței, în vizită la București

Emmanuel Macron

Președintele Franței, Emmanuel Macron, efectuează, joi, o vizită în România, unde se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și premierul Mihai Tudose și va vizita Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Cei doi oficiali vor avea convorbiri tete-a-tete și oficiale la Palatul Cotroceni, iar apoi vor susține o conferință de presă comună.

Potrivit Administrației Prezidențiale, discuțiile se vor concentra pe dezvoltarea și aprofundarea relației bilaterale de parteneriat strategic, precum și pe principalele subiecte aflate pe agenda europeană, internațională și de securitate.

Cei doi președinți vor vizita și Muzeul Național al Satului, iar la finalul zilei președintele Klaus Iohannis va oferi o recepție în onoarea omologului său francez.

Vizita președintelui Franței a fost convenită cu prilejul întrevederii avute cu Klaus Iohannis în marja reuniunii Consiliului European din 23 iunie.

Conform unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale, vizita preşedintelui francez va începe joi, la ora 13.00, cu ceremonia primirii oficiale la Palatul Cotroceni.

Noul lider de la Palatul Elysee va veni însoţit de prima doamna. Ales în primăvară preşedinte al Franţei, Macron a uimit toată lumea cu povestea să de dragoste.

Emmanuel Macron efectuează un turneu în Austria, România și Bulgaria, după care va găzdui o reuniune cu liderii Germaniei, Italiei și Spaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri