Caută
Close this search box.

Cum a folosit SpaceX o rachetă reutilizabilă pentru lansarea unui satelit

Compania americană privată SpaceX a plasat cu succes pe orbită un satelit taiwanez folosind o rachetă reutilizabilă, în cadrul unei lansări ce a avut loc joi de la baza spațială Vandenberg din California, informează DPA.

O rachetă din gama Falcon 9 a decolat la ora locală 11:51 (18:51 GMT) și a plasat pe orbită Formosat-5, un satelit de monitorizare terestră, conceput de National Space Organisation din Taiwan, au precizat reprezentanții companiei SpaceX.

La câteva minute după lansare, prima treaptă a rachetei Falcon 9 a revenit cu succes la sol, aterizând la punct fix, pe o barjă aflată în Oceanul Pacific.

Compania SpaceX, al cărei sediu general se află în California, a folosit pentru prima dată o rachetă parțial „reciclată” pentru a lansa un satelit în luna martie.

Rachetele reutilizabile sunt considerate un element central al strategiei de reducere a costurilor aferente lansărilor spațiale, în contextul în care NASA a încheiat contracte de colaborare cu companii private cu scopul de a transporta provizii și echipamente și, în cele din urmă, echipaje de astronauți, la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri