Caută
Close this search box.

Meci-șoc la US Open în turul I: Simona Halep contra rusoaicei Maria Sharapova

Meci-șoc stabilit de sorți în turul I la US Open, în care Simona Halep (loc 2 WTA) o va întâlni pe celebra rusoaică Maria Șarapova (148 WTA), pe care românca nu a învins-o, însă, niciodată în cele 6 partide disputate până acum între ele.

”Uriașa” Șarapova, 1,88 m, 30 de ani, fostă nr. 1 mondial în mai multe rânduri (încă din 2005), a coborât acum pe locul 148 după o accidentare și o suspendare de un an, ea revenind abia în aprilie a.c. și nefiind nici în prezent într-o prea bună formă fizică.

Șarapova, care a câștigat US Open în 2006, a primit un wild-card de la organizatori pentru a putea participa la turneu. Ea a triumfat, începând din 2004, și la celelalte turnee de Grand Slam de la Wimbledon, Roland Garros și Australian Open. De șase ori a întâlnit-o pe Halep și tot de atâtea ori a învins-o, ultima dată în 2015, la Turneul Campioanelor.

Dar situația este cu totul alta acum, Șarapova fiind nerefăcută fizic – și nici psihic – în vreme ce Simona se află în plin tonus, ea venind după o serie constantă de turnee, inclusiv după după finala pierdută ”pe muchie de cuțit” la Roland Garros.

Dar să vedem ce vor face și celelate jucătoare românce la US Open. Monica Niculescu o va va juca în primul tur cu Kristina Mladenovici, favorita 14 a turneului. Ana Bogdan se va întâlni cu Taylor Townsend, in timp ce Irina Begu si Sorana Cîrstea vor juca impotriva unor adversare ce vin din calificaări și care urmează a fi stabilite de meciurile ce se dispută zilele acestea.

Marele turneu de la US Open – Flushing Meadows sau Forest Hills cum îl cunoșteau cei mai bătrâni va începe luni, 28 august.

Un răspuns

  1. este foarte posibil ca acest meci fara importanta pentru turneu, sa catalizeze cea mai mare atentie si sa vanda absolut toate biletele, mai ca pentru cel din finala…Poate cu exceptia ca una din cele doua, va ajunge in finala…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri