Caută
Close this search box.

Dispărut de trei ani, omul de afaceri Genică Boerică a fost prins la Milano și adus în țară

Omul de afaceri Genică Boerică a fost prins la Milano, fiind adus în țară în noaptea de luni spre marți, potrivit unor surse din Poliția Română.

Într-un comunicat al IGPR se precizează că „în noaptea de 28 spre 29 august a.c., o escortă a Poliției Române a preluat din Italia și adus în țară un bărbat urmărit la nivel internațional de autoritățile judiciare române întrucât este condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani și 3 luni pentru infracțiuni de natură economică”.

„Acesta a fost localizat și depistat, în urma schimbului de informații efectuat prin intermediul Biroului SIRENE, în Italia, la data de 22 iunie 2017, iar la data de 16 august 2017 Curtea de Apel din Milano a decis predarea către România”, arată sursa citată, potrivit Agerpres.

În ianuarie 2014, omul de afaceri craiovean Genică Boerică a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 10 ani și trei luni închisoare, într-un dosar din 2005 privind restituiri ilegale de TVA în valoare de 13,5 milioane lei.

După pronunțarea sentinței, afaceristul craiovean nu a fost găsit de polițiști, fiind dat în urmărire internațională prin Interpol câteva luni mai târziu.

Genică Boerică este cel care a formulat denunț împotriva lui Adrian Năstase în dosarul ”Mătușa Tamara”, fostul premier fiind achitat de ÎCCJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri