Caută
Close this search box.

Zona Euro și săgețile lansate de Liviu Dragnea. Klaus Iohannis: Unii politicieni nu au înţeles

Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că unii politicieni „nu au înţeles foarte bine despre ce este vorba” în ceea ce priveşte aderarea României la zona Euro, apreciind faptul că ministrul Teodor Meleşcanu a „menţionat acest obiectiv”.

„Aderarea României la zona Euro, atunci când toate condiţiile vor fi îndeplinite, este un pas esenţial pentru întărirea rolului României la nivel european. Şi, domnule ministru, mi-a plăcut că aţi menţionat acest obiectiv, chiar dacă unii politicieni nu au înţeles încă foarte bine despre ce este vorba. O să ne străduim să le explicăm”, i-a transmis preşedintele Klaus Iohannis ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, în timpul discursului susţinut la Palatul Cotroceni, în faţa ambasadorilor români.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a precizat marţi că adoptarea monedei euro în 2022 reprezintă o dorinţă firească, dar a subliniat faptul că nu există un demers guvernamental asumat în acest sens şi că nu se avansează termene doar de dragul de a le avansa, relatează Mediafax.

Solicitat să comenteze declaraţiile ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, care a anunţat un termen pentru posibila adoptare a monedei euro în 2022 şi întrebat dacă este vorba de un proiect asumat, discutat, sau doar de o dorinţă, Dragnea a răspuns: „E o dorinţă, o dorinţă firească”.

„Ca să vorbim de un proiect asumat trebuia să fie o analiză serioasă a majorităţii, a întregului Parlament, a BNR, a Guvernului, o discuţie cu Preşedinţia. Este o dorinţă a noastră a tututor, dar nu este un proiect foarte uşor şi nu ne putem juca cu el, adică nu putem să avansăm termene doar de dragul de a avansa termene”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă se iniţiază vreun demers la nivel guvernamental în acest sens, Dragnea a răspuns: „Din câte ştiu eu, nu. Şi nu cred că a început cineva o asemenea aventură”.

România ar putea adera la zona euro în 2022, odată ce venitul celor mai săraci cetăţeni va creşte, a declarat, luni, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, pentru cotidianul polonez Rzeczpospolita, citat de Reuters.

9 răspunsuri

  1. tudorel toader: procuror general ca in USA!_____––-______Cel mai simplu ar fi sa ne schimbam numele de tara, in USO-Canado-Norvo- Germano-Francomania(+ alte tari bune), si toate problemele se rezolva prin magie…(Nu???!!!)Mai jos un citat de pe „revista 22=cuib de vipere ciocoi!” dintr-o autoare din care am mai citat si care stie ce spune, insa tot nu vine cu concluzia finala…Interesant ca autori consacrati preiau modelul de caracterizare si ideile mele, pentru care -6-7 ani in urma, am fost interzis de pe „revista 22=cuib de vipere, ciocoi!'(si alte publicatii-as zice „rusine lor!, dar cu porcii, totul este in zadar), e adevarat ca eu spuneam explicit cine sunt acele animale de prada si ce tratament merita…Unii ar spune ca Rodica Culcer depaseste limitele, nu este adevarat, nu este vorba de a denigra fiinta umana ci este o concluzie factuala, multe din personajele de varf, din conducerea tarii, sunt doar anotomo-fizionomic oameni, insa in „spiritul” lor sunt animale inferioare de prada si numai abordand si intelegand lucrurile la modul obiectiv, putem”merge mai departe”(cum zicea Iorga) altfel aceste animale inferioare de prada(Iohannis, dragnea si lacheii lor) vor distruge o civilizatie umana-natia romana- conducand-o si tragand-o in mocirla lor, specifica viermilor de hazna…///
    Guvernul PSD-ALDE și victoria cleptocrației Rodica Culcer 2017-09-05 Dacă îi lăsăm să câștige, cleptocrații ne vor scoate din UE și din NATO. Ca o cârtiță a Moscovei, ei lucrează deja la subminarea acestor alianțe și a valorilor lor. Iar noi, dacă îi tolerăm în continuare, riscăm să le devenim complici. … După aproape opt luni de guvernare sub conducerea lui Liviu Dragnea, constatăm victoria cleptocrației asupra democrației: PSD și anexa sa ALDE s-au dovedit o haită de animale de pradă la fel de lipsită de scrupule ca FSN/FDSN care, la în­ce­pu­tul anilor ’90, a pus bazele sistemului cleptocratic,…”

  2. Guvernul Tudose este tinut in viata de UDMR. Pretul platit este tradarea/// Joi, 07 Septembrie 2017, ora 19:51/// Presedintele PNL, Ludovic Orban, acuza faptul ca PSD este gata sa acorde minoritatii maghiare „privilegii inexistente in vreo tara europeana” in schimbul sprijinului dat de UDMR Guvernului Tudose. „Guvernul Tudose este tinut in viata de UDMR. Ieri (miercuri – n. red.), UDMR a anuntat ca prelungeste protocolul de colaborare parlamentara cu PSD (adica sustinerea in Parlament a guvernului Terente). M-am intrebat care este pretul platit de pesedisti. Am aflat raspunsul tot ieri, din Comisia de munca a Camerei Deputatilor, unde coalitia majoritara a votat favorabil proiectul de modificare a Legii administratiei, care coboara de la 20% la 10% pragul pentru minoritati”, …”––____––Sunt sigur ca este un oarecare adevar aici, insa ce face chiar acest orban, concret, in afara de a semnala niste lucruri, doar -eventual- inaintea altora, lucruri care oricum vor iesi la iveala? Mai mult, acest guvern( ca si cele dinainte) este tinut la putere mai degraba de ignoranta oamenilor si lasitatea -devenita proverbiala- a noastra , a tuturor, care ne complacem in aceasta situatie-de eterni sclavi, pe pamantul nostrum- si nu reactionam asa cum ar face orice natie cat de cat evoluata, adica ori cerere catre organizatiile mondiale pentru ajutorare in a se curma situatia din Romania, ori-pur si simplu- o masiva revolta populara, in care trebuie distrus tot, dar mai ales banditii care conduc Romania, asa macar are si poporul ultima satisfactie, pe deplin meritata…Totusi, prima variant este cea buna, corecta, rationala, etc., dovedeste ca suntem oameni si nu ne coboram-in extremis- la nivelul lor, de animale inferioare de prada, permanent infometate( de putere si onoruri nemeritate) si apparent turbate…

  3. Nu vreau sa fiu alarmist, dar previziunile mele- bazate pe analize obiective- s-au implinit, vreau sa avertizez romanii din tara ca daca in urmatorii ani(2 sau 20, etc.) se va intampla o catastrofa planetara (ex. secata pentru 2-3 ani la rand, pe suprafete enorme, de pe toata planeta) unde resursele stocate vor scadea drastic, de la zi la zi, guvernul si conducerea Romaniei, la indemnul( si -mai ales-platile) proprietarilor de facto ai Romaniei, vor inchide majoritatea romanilor in lagare de concentrare , unde vor muri de foame, boli, etc.Asta ii asteapta pe romani, in caz de catastrofa serioasa, iar banditii din varf, vor semna -sa fie legal- ordinul respectiv si vor fugi in paradisurile unde au banii si alte averi///
    2-Tudose crede ca romanii nu sunt mai corupti decat altii si ca avem obiceiul prost de a ne aseza la coada Premierul …”_______–––_______ Nu e cretin individul, stie cum sa arunce pietre in apa, asa mai disipeaza idea generala -deja impamantenita si internationalizata- ca guvernul si conducerea tarii sunt singurele vinovate de dezastrul romanesc si nu numai prin incompetenta dar si datorita acestui flagel, coruptia…Pentru ca desi acest gen de clasificari pot fi f. subiective, cel mai important lucru nu este cine si pe ce loc este, ci faptul ca -in Romania- rezultatele coruptiei sunt devastatoare in toate planurile existentiale ale Romaniei, ca stat si ca natie, afectand permanent-si la modul negativ- peste 90 la suta din populatie…Declaratia sa dovedeste ca el este preocupat de situatie, dar nu in sensul de a o eradica, ci in sensul de a o masca, si -in continuare- hoardele lor de hoti si banditi, sa fure cat mai mult si cat mai sunt la putere, pana le vine randul, in urmatorul ciclu, „rotirea cadrelor” era pe vremea comunismului ceva minuscul, pe langa ce este acuma, cand aparatul birocratic-administrativo-politic si bugetar, cuprinde sute de mii de indivizi, din care-practic- cel putin 3 sferturi, sunt in plus, adica NU Este nevoie de ei…Dar cu cat este mai mare ceata talharilor, cu cat este mai bine imprastiata in teritoriu si cu cat este mai bine reprezentata si in Justitie, cu atat mai greu va fi de distrus aceasta caracatitza…

  4. Eu va tot spun de vreo 10 ani ca tara a fost distrusa de pres-edinti, pm-i si celelalte „capete mari” , adica diversi ministri, sefi de servicii,etc., si -fara indoiala- cel putin 99% din parlamentari…De acea acesti aprox. 5 mii de indivizi trebuie eradicati din societate, primii 20(pres–edinti, pm-ii, mogul ‘sarescu, etc.) trebuie-NUMAI LEGAL- executati in public, iar ceilalti 5 mii, depusi in inchisori pentru minim 10 ani, dar si aceste masuri ar fi fara rezultat( daca chiar cineva ar reusi acest lucru), daca nu se confisca extensiv averile acestora( garantat 250 MILIARDE dolari), si nu ne intoarcem la Monarhie, insa numai cu aport Englez, masura dublata de „importul” a cateva mii de specialisti din mai toate domeniile( inclusiv Justitie, etc.) si acestia vor fi usor de gasit chiar printre romanii care au plecat de tineri din tara si s-au afirmat-prin munca si onestittate- in bransa lor… Dar-la fel de bine- stim ca societatea romaneasca este total bulversta, iar armata , politia, justitia si servicii, sunt atat de corupte incat este total inutil sa te astepti de la ei sa infaptuiasca acest act de SALVARE NATIONALA, de acea , cei care cred in idee-deci in RENASTEREA SPIRITULUI ROMANESC-, inclusiv ziaristii independenti si europarlamentarii cu bun-simt, trebuie sa se uneasca si sa ceara la ONU, EU si NATO, sa intervina in Romania, pentru a curata tara de aceasta imensa mafie , imensa majoritate a mafiotilor fiind cei care conduc tara, central si in judete…Alta solutie, la acest moment, nu mai exista..

  5. Zile negre în ECONOMIE: A crescut deficitul comercial(…)___––-_____ Absolut normal pentru ecuatia economica, deficitul creste cand aparenta crestere economica se bazeaza -NU pe cresterea productiei interne si pe export- pe cresterea puterii de cumparare(selective), prin majorari de salarii la imensele cohorte de bugetari si infiintarea a noi posturi, tot la stat, platite tot de la buget…In aceasta formula, economia nu numai ca stagneaza, insa va colapsa mult mai repede decat se anticipeaza, pentru ca si cresterea consumului este nefireasca, este bazata PE produse de import…Cand tara este condusa de 2 cretini si criminali pe deasupra(iohanis si dragnea) la ce te poti astepta?

  6. StirileProTV.ro: Primar din Germania – Mai bine dublez numarul de sirieni, dar sa plece romanii (…)_____––-_____Asta spune multe,dar -in acelasi timp-poate fi si un preambul la o actiune la o scara mult mai mare si in acelasi timp este un test si o modalitate de a obisnui populatia cu idea, care -se stie- prin persuasiune, si-o va insusi si accepta…Adica dupa ce sug tot ce se mai poate din Romania si dupa ce cumpara- la preturi de nimic- si ce a mai ramas, austro-germanii vor cere Frantei( probabil si ei satui de romani) sa accepte scoaterea Romaniei din UE…

  7. Romania are cel mai mare deficit de cont curent dintre economiile emergente ale UE: Pur si simplu se afla in afara listei 2017 : Romania, 3,2% din PIB( sau 3,4 -banca Transilvania estimare).Bulgaria 0,2(!!!)___––____Deobicei Romania si Bulgaria sunt citate impreuna pe mai toate ultimele doua locuri( la negativ), insa am spus de multe ori ca -si in aceste circumstante- este o mare diferenta intre cele doua tari, o diferenta economico-sociala, data si de aspectul teritorial(clima, cu avantaje in special pentru agricultura si economii la consumurile energetice pe timp de iarna***,, care aduc o diferenta sensibila), insa cauza principala o reprezinta incapacitatea de reala conducere si criminalitatea clasei conducatoare din Romania, iar cele cateva pesonaje de la varful puterii sunt perfect illustrative pentru caz: iohanis, dragnea si toader, 3 tembeli care nu stiu unul de altul si nci de capul lor insasi, unicul lor gand si scop este sa fure si sa termine Romania , la orice capitol..(*** Bulgaria produce peste 30 % din electric, prin centrale atomo-electrice, cea ce tine preturile -la consummator- scazute, plus, sunt foarte dinamici-si campioni regionali- in fermele eoliene si solare)

  8. De la Domnul Goe la Terente. Rodica Culcer(revista 22 cuib de Vipere-Ciocoi) „PSD și ALDE nu vor ezita să împingă România la periferia UE și transformarea ei dintr-un aliat respectat într-un aliat problematic al NATO. … România va redeveni ceea ce era în 2001, când fostul comisar eu­ropean pentru extindere Gün­ther Verheugen o numea „co­pilul-problemă al Europei“. Nu numai al Europei, am zi­ce, ci și al NATO, și nu numai copil-problemă, ci de-a drep­tul Domnul Goe, mândru să rămână repetent an de an. Spre deosebire de guvernele anterioare ale PSD, actualul guvern PSD-ALDE, cel mai slab de până acum, își asumă deschis poziția an­ti­oc­ci­den­tală nu numai la nivelul discursului, ci și la nivelul acțiunii politice. Până și Victor Ponta a respectat tacit recomandările europene în pri­vința justiției…___________––––___________O natie este precum cei care o conduc, D.G.d.G.(domnul Goe de Gorj) este prototipul urmat de pesede( si populatia majoritara), iar victor ponta este cel care a resuscitat personajul, prin imperiala lui ingamfare insailata pe dramul de „inteligenta” politica…Nu este el ce care a zis „eu sunt statul?” Nu este el cel care a ingrasat caracatita politica a tarii, desi populatia votase -si se ratificase- un parlament de 300 membri, iar el l-a dus la aproape dublu?*** ( iar mizerabilul suprem al tarii, pres-edintele iohanis, tace precum bivola albinotoca, in papusoi!)(*** si nu putea sa o faca fara ajutorul altei mari mizerii umane, cainele basset care -de ochii lumii facea pe populistul, dar pe sub masa taia pensii si salarii , la gramada- trebuia sa aiba si ei de unde fura la modul direct , nu ?- vanzarea flotei, a complexelor agroindustriale, a pamantului, nu le ajungea…)De acea , inca odata zic: a gasi cativa tzapi ispasitori, este o mare eroare, care nici macar nu va putea corecta situatia romaneasca, solutia este total radicala, adica distrugerea intregii clase politice de dupa „89, adica cel putin 5 mii de indivizi, scosi in afara societatii, in principal prin incarcerari de minim 10 ani si prin „taierea completa a oxigenului”, adica confiscarea extensiva a averilor acestora, banii sunt singurii care le dau acestora putere, in ochii populatiei)

  9. Din urma:23/09/2014Antena 3.Radu Tudor: „intuiesc cea ce face robert turcescu, o operatiune mizerabila, pusa la cale de traian basescu…”
    (…)
    ___________________________———————-____________________
    Stia el d.g.d.g. de ce l-a blestemat asa urat pe turcafletz(la art., “cine seaman vant culege furtuna”) , pentru ca este blestem pe sunca de porc mort, si daca se prinde, va fi vai de koor-ul turcitului:
    Blestemele domnului goe de gorj(d.g.d.g.), catre cel turcit.
    De ge m-ati dat de langa voi,/
    De langa tarla cea cu oi?/
    De ge m-ati dat de langa voi,/
    De langa talv si marele butoi?/
    De ge, de ge, de ge?/
    Mai bine stateam la Tirana,/
    Si nu in fund(de mina) la sarbo-daciana…/
    Iar acum presimt ca o s-o cam sfeclesc,/
    De ma oblige astia , ca sa ma turcesc!/
    Ca “vad” cum mi se zbate ochiu’, desi e vreme buna,,/
    Ca in curand voi fi lovit de groaznica furtuna…/
    Ca vorba cea- de la ‘talieni- e lucru sfant,/
    Culegi taifun, cand semeni vant!/
    De acea cu limba de lemn blestem pe turcafletz,/
    .Sa moara precum voiculescu, inchis in cotetz,/
    Sau sa-i treaca calea marele shshoi,/
    S-ajunga la efendi, bagat in butoi!/
    De ge m-ati dat de langa voi,/
    Ca nu mai pot sa saman vint si nici sa mai fac ploi,/
    Iar peste’o luna cand cainele va fi prins de hingheri,/
    O sa ma traga si pe mine in miile de daraveli./
    De ge, de ge, de ge?/
    Probabil ca “poietul” de partid(nu mai poate fi de cur te , ca “e” mai multe!) se pregateste cu o continuare mai romantoasa , de genul:
    “Si cum, sa ma ascund tocmai acum -ca iepurii-sub palarie,/
    Cand din stea ma transformasem in gaura neagra…pardon , galaxie! ?”/
    ———La zi:
    Palarie italo-albaneza de gorjean,/
    Ma astepta Danutz la geam,/
    Ca VIU cu frunza de maslina-n cioc,/
    Si c-o sa-l pun in locul lui pe base si pe boc…/
    Dar soarta noastra fuse cruda … chiar daca dreapta,/
    Nu mai pot nici sa ma-nchin pe la Inalta Poarta…/
    Ba imi e teama ca nu mai sunt orhidee ci doar o biata nalba,/
    Si o s-ajung -curand- primul ministru…la Poarta (neagra)Alba!/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri