Caută
Close this search box.

Uraganul Harvey a lăsat 33 de morți, bilanț provizoriu anunțat de autoritățile din Texas

Uraganul Harvey, care a lovit statul american Texas vineri și apoi a provocat inundații fără precedent, este responsabil direct sau indirect de moartea 33 de persoane, potrivit bilanțurilor prezentate miercuri de autoritățile locale, relatează AFP.

Moartea a zece persoane a fost confirmată în mai multe comitate din sud-estul Texasului, în timp ce alte 23 de decese „sunt posibil legate de Harvey”, a anunțat Tricia Bentley, purtătoarea de cuvânt a biroului medicilor legiști din Harris, comitatul care include orașul Houston, lovit în mod deosebit de furtună și ploile sale devastatoare.

Responsabilii locali și-au exprimat temerea că bilanțul se va înrăutăți pe măsură ce apa se va retrage și va fi eliberat accesul spre zonele cele mai inundate. Câteva semne de recul al inundațiilor erau perceptibile miercuri la Houston, dar localități situate la sud-est de orașul de 2,3 milioane de locuitori se aflau în continuare sub apă după ce asupra lor s-au abătut alte ploi.

„Mă tem că vom avea mai mulți” morți, a declarat șeriful comitatului Harris, Ed Gonzalez, după ce a fost descoperită o camionetă în care se aflau corpurile a șase membri ai aceleiași familii care duminică au murit înecați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri