Caută
Close this search box.

Afganistan: Zeci de morți și răniți într-o moschee șiită din Herat

Cel puțin 29 de oameni au murit iar alți 63 au fost răniți, marți, într-un atac sinucigaș asupra unei moschei șiite din Herat, principalul oraș din vestul Afganistanului, în apropiere de frontiera cu Iranul, a precizat o sursă oficială afgană, citată de agenția EFE.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din provincia Herat, Rafiq Shirzai, a spus că 29 de cadavre și 69 de persoane rănite au fost transportate la diverse spitale. El a adăugat că cel puțin zece răniți se află în „stare critică”.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Herat, Jailani Farha, a indicat că toate victimele sunt civile. După cum a explicat acesta, atacul asupra moscheii a avut loc marți, după rugăciunea de seară, când un mare număr de oameni încă se aflau înăuntru.

Potrivit lui Farha, un atacator a deschis focul asupra oamenilor care părăseau moscheea iar ulterior a intrat în lăcașul de cult, unde a detonat explozibilul. Nu se cunoaște dacă în comiterea atentatului au fost implicați unul sau mai mulți teroriști.

Misiunea ONU în Afganistan a anunțat, în iulie, că în conflictul din această țară s-a înregistrat un nou record de decese în rândul civililor, 1.662 dintre aceștia fiind uciși în primele șase luni ale anului 2017, cu 2% mai mult decât în 2016. De asemenea, a crescut și numărul deceselor la copii și femei, cu 9% și, respectiv, 23%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri