Caută
Close this search box.

Anton Hadăr: Măririle salariale în Educație, din ianuarie, de doar 5%, din cauza impozitelor plătite de angajaţi

Sindicaliştii din Educaţie au explicat că măririle salariale promise de la 1 ianuarie nu vor depăşi 5%, din cauza schimbării modului de impozitare, explicând că abia în martie 2018 cadrele didactice se vor bucura de creşteri şi de 25-30%.

„Din gura domnului ministru Mişa (ministrul Finanţelor- n.r.) am aflat că nici cei care vor avea salariul minim pe economie nu vor fi scutiţi de un mic impozit, aşa că, până la urmă, varianta cea pesimistă se pare că este mai aprope de noi, din păcate. La prima creştere salarială din ianuarie 2018, vom avea şi noua strategie de schimbare a modului de impozitare, mă refer aici la faptul că angajaţii vor suporta cea mai mare parte a contribuţiilor sociale şi a impozitelor. În urma acestei reglementări, care nu a fost făcută publică, din păcart, vom aveam creşteri salarile de 3-5%, dar creşterea din martie 2018, va fi mult mai generoasă pentru noi, chiar dacă este mai mică, va genera, în final, o creştere a salariului net cu 25, poate 30%”, a explicat Anton Hadăr, preşedintele sindicatului „Alma Mater”.

Un alt lucru stabilit de sindicalişti la întâlnirea cu premierul Mihai Tudose a fost legat de plata profesorilor, ca urmare a proceselor câştigate cu statul, după tăierile salariale din 2008.

„Domnul prim-ministru s-a angajat că va depune toate eforturile ca anul acesta, noi, cei din Educaţie, să primim banii, care ni se cuvin pe procese, sentinţe definitive şi executorii, altfel, lucrurile vor degenera în atacuri pe cale legislativă din partea sindicatelor, fiind vorba de 730 de milioane de lei pentru învăţământul preuniversitar şi de 84 de milioane de lei pentru învăţământul superior, în total, 814 milioane de lei. Sperăm ca această sumă să fie integral acoperită de Guvern în luna noiembrie”, a adăugat Hadăr.

Luni, la Guvern, a avut loc o întâlnire a sindicaliştilor din învăţământ cu premierul Mihai Tudose şi mai mulţi miniştrii, printre care şi cel al Educaţiei, unde au fost abordate mai multe subiecte printre care legea educaţiei, finanţarea sistemului superior sau salariile cadrelor didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri