Caută
Close this search box.

Atac terorist la Barcelona. Cel puțin 13 morți şi 100 de răniţi

UPDATE Un al doilea atac terorist a avut loc la Barcelona. O mașină a intrat într-un grup de polițiști.

Potrivit Ministerului de Interne, sunt 13 morți și peste 80 de răniți.

Un suspect a fost reținut de poliție. În acesst moment nu se știe dacă este vorba despre bărbatul aflat la volanul furgonetei sau de un complice.

(Ştirea iniţială)

Atac terorist la Barcelona, într-o zonă turistică, poate cea mai populată din oraş – La Rambla. O furgonetă a intrat în plin în mulţimea de oameni. Sunt cel puţin 13 morți și 20 răniţi, din primele informații. Presa spaniolă spune că staţiile de metrou din zonă au fost închise. Şoferul a fugit şi este căutat de forţele de securitate.

Presa spaniolă relatează că 80 de oameni s-ar fi baricadat într-o biserică și că acolo ar fi luați ostatici de către cel de-al doilea atacator. Informația nu este însă confirmată de autorități.

Este celulă de criză la Ambasada României din Madrid, iar Consulatul General din Barcelona verifică dacă printre cei răniți sunt și români. Nu există, până în acest moment, informații că ar exista români răniți.

Furgoneta a mers în zig-zag circa 530 de metri, lovind pietoni. Duba era închiriată. Există informații că cei doi ar mai fi închiriat o dubă, potrivit digi24.ro.

Presa spaniolă spune că autorul luării de ostatici este chiar șoferul furgonetei. Acesta ar fi intrat într-un restaurant turcesc, amenințându-i cu arma pe cei prezenți în local.

Premierul spaniol a anunțat convocarea Consiliului de miniștri.

Mai multe publicații spaniole scriu că atacul ar fi fost revendicat de organizația teroristă ISIS, dar autoritățile nu confirmă nici această informație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri