O nouă înșelătorie de pe Facebook Messenger păcălește utilizatorii de social media în a accesa canalul de YouTube plin de viruși.

Asigurați-vă că verificați cu atenție mesajele voastre de pe Facebook, chiar dacă acestea sunt trimise de unul dintre prietenii voştri cei mai apropiați.

O înșelătorie se răspândește în rețeaua socială, cauzând daune prietenilor voştri care riscă să își pună în pericol telefoanele și gadgeturile, potrivit news.com.au.

Potențialele victime sunt întâmpinate cu un mesaj prompt şi inocent de a viziona un videoclip într-o căsuță de chat Messenger.

Mesajul include numele destinatarului, cuvântul „video” și un emoji ce exprimă uimirea, urmat de un link.

După accesarea link-ului, veţi fi direcţionaţi către un canal de YouTube fals, care este  înglobat într-un software malițios, raportează Bleeping Computer.

Cercetătorul în domeniul securității IT, David Jacoby, a scris într-un post pe blog: „Linkul indică un Doc Google. Documentul a făcut deja o fotografie a paginii de Facebook a victimei și a creat o pagină de destinație dinamică care arată ca un film ce poate fi redat.”

„Când victima dă click pe video-ul fals ce poate fi redat, malware-ul o redirecționează către un set de site-uri ce îi copiază browserul, sistemul de operare și alte informații vitale. În funcție de sistemul de operare, acestea sunt direcționate către alte site-uri web”.

Acest software malițios, dacă este descărcat, vă va face să răspândiți virusul la persoanele de contact din Facebook Messenger.

Acesta vă poate forța să faceți click pe mai multe programe malware și să umpleți telefonul cu anunțuri spam.

În unele cazuri, se poate vedea ceea ce tastați pe gadget-ul infectat – permițând infractorilor să înregistreze și să stocheze detaliile cărților de credit, în cazul în care ulterior faceți cumpărături online.

Foto: AndroidPIT.com

48 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =