Caută
Close this search box.

Biriș: PSD ia de la săraci, prin mărirea accizelor la carburanţi, şi dă la bogaţi, prin impozit 0 pe dividende

PSD, partidul care controlează executivul, ia bani de la săraci prin majorarea accizelor la carburanţi şi oferă banii bogaţilor, prin eliminarea impozitului pe dividende, impactul bugetar al celor două măsuri fiind apropiat, a scris miercuri, pe pagina sa de Facebook, consultantul fiscal Gabriel Biriş.

Fostul secretar de stat în Ministerul Finanţelor consideră că eliminarea impozitului pe dividende este o invitaţie pentru a muta profiturile obţinute în România în paradisuri fiscale, potrivit News.ro.

„PSD ia de la săraci (motorina este element de cost pentru tot ce ajunge pe masă) ca să dea la bogaţi (că doar nu săracii trăiesc din dividende). Sumele sunt comparabile (+ 1,2 miliarde din accize, -1,3 miliarde din dividende in 2018)”,a scris Biriş.

Consultantul consideră că eliminarea impozitului pe dividende este o măsură nocivă, fiind recomandată doar în anumite situaţii.

„Despre impozitul zero pe dividende am mai scris: ar trebui să fie zero doar pentru dividende primite de la firme româneşti (şi din UE) plătitoare de impozit pe profit, pentru restul ar trebui să fie 16%”, a menţionat Biriş.

Fostul secretar de stat din Finanţe consideră că măsura afost dorită de şefii din PSD pentru a permite transferul legal al banilor din România în paradisuri fiscale.

„Impozitul zero pe dividende este o invitaţie pentru a muta profiturile prin PANAMEA… Este de înţeles şi de ce greii PSD vor neapărat măsura asta: în curând profiturile ascunse prin paradisuri nu vor mai putea fi ascunse, din cauza schimbului automat de informaţii”, a mai scris Gabriel Biriş.

FOTO: psnews.rp

Un răspuns

  1. casa regala vrea sa mareasca de zece ori chiria Castelului Peles(…)____––-_____lasand -pentru moment- la o parte uriasa nesimtire a acestor lipitori hulpave, trebui reiterat ca acest castel cat si Castelul Bran (si alte edificii) apartin poporului si umanitatii, toate acestea trebuie trecute in patrimoniul statului si sub protectie agentiei specializate ONU…Iar dupa toate titlurile de azi de ieri si din ultimii ani(zeci de ani) este clar caa Romania se va autodistruge in acest fel, singura solutie este „inca o revolutie”(raportat la 1948), pentru ca in „89 nu a fost nicio revolutie, revolutie este cand se schimba sistemul, or in Romania a fost doar o simpla lovitura de stat (eventual cu bilet de voie de la mai-marii lumii), unde nu s-a schimbat nimic esential, s-a efectuat doar o rotire a cadrelor la anumite nivele, republica(instaurata ilegal) a ramas republica , locul lui ceausesc a fost luat de „tovarosul” sau de idealuri( cara insa il calcase pe bataturi; iar in continuare de alti trepadusi ai sistemului, insa ceva mai „albiti”)), s.a.m.d….Deci solutia este intoarcerea la Monarhie, insa NUMAI CU APORT ENGLEZ, si de aici”lasati pe mine”( cum se zice), trebuie facuta curatenie generala si totala, adica 4-5 mii de indivizi recazuti in animalitate inferioara(parlamente, etc.) pusi in puscarii pe minim 10 ani( fara exces de zel, doar pe fapte clare si concrete) iar primii 15-20 din varf(pres-edinti, etc.) executati in public-si la fel numai legal-, imediat confiscare integrala a averilor acestor dezumanizati si declasati( adica un minim de 250 MILIARDE euro) si cu managment Englez si al adevaratilor patrioti romani(unii sunt inca in tara, marginalizati metodic), Romania va face un salt mult mai spectaculos decat Germania, Japonia si Korea de Sud, la un loc…Si nu in decade, ci in 6 luni, max. un an…Garantat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri